Kokt Jordgubbssaft
4dl jordgubbar
6dl vatten
4dl socker/liter avrunnen saft
1krm natriumbensoat
2krm citronsyra
6dl vatten
4dl socker/liter avrunnen saft
1krm natriumbensoat
2krm citronsyra
Rensa och skölj bären. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg i bären och koka dem under lock i ca 10 minuter. Pressa bären mot grytans kant och botten med en potatispress då och då så bärsaften pressas ur. Häll bärmassan i en silduk och låt saften rinnan tills all saft runnit nerMät saften och häll den tillbaka i grytan. Koka upp saften och rör sedan i sockret och låt den koka upp på nytt. Skumma av saften, ta grytan från värmen och rör i konserveringsmedeln i lite av saften och rör sedan ner massan i den resterande saften. Saften hälls sedan upp i nydiskade heta flaskor för förvaring i frys eller kylskåp. Om du ska frysa flaskor, tänk på att inte fylla flaskan ända upp.


Kommentarer
Trackback