Blåbärscupcakes med creamcheese frosting
Ingredienser:
115 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
lite mindre än 1 dl mjölk (0,8 dl)
2 tsk vaniljsocker
ca 3dl blåbär
Gör såhär:
Ingredienser:
ca 50 g margarin
ca 100 g philadelphia
1 msk citronjuice, pressad från en citron
minst 1 pkt florsocker (köp två för säkerhets skull och vispa sedan i allt eftersom, tills frostingen har bra konsistens)
Gör såhär:
Vispa först ihop margarinet med philadelphian, tillsätt sedan juicen och efter det florsockret. Ta i rivet citronskal i slutet, du kan ju smaka av först för att se så att det smakar lagom mycket citron.

115 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
lite mindre än 1 dl mjölk (0,8 dl)
2 tsk vaniljsocker
ca 3dl blåbär
Gör såhär:
Ställ ugnen på 175 grader. vispa ihop margarinet och sockret tills det är fluffigt, ca 3-5 min. Tillsätt äggen och vispa väl. Sikta mjölet och blanda det med bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat skål, tillsätt sedan de torra ingredienserna i smeten lite i taget. Varva med mjölken. vispa tills smeten har en jämn och fin konsistens. Ta en sked eller en slickepott och vänd försiktigt i blåbären. Fyll cupcakeformarna 1/2 till 2/3, grädda i ugnen i ca 20 minuter (kolla läget efter 15, jag minns inte hur länge jag hade i dem).
Frosting Ingredienser:
ca 50 g margarin
ca 100 g philadelphia
1 msk citronjuice, pressad från en citron
minst 1 pkt florsocker (köp två för säkerhets skull och vispa sedan i allt eftersom, tills frostingen har bra konsistens)
Gör såhär:
Vispa först ihop margarinet med philadelphian, tillsätt sedan juicen och efter det florsockret. Ta i rivet citronskal i slutet, du kan ju smaka av först för att se så att det smakar lagom mycket citron.

Kommentarer
Trackback