Grissini
Till ca 50 st
1pkt jäst
2dl vatten 37'
1dl olivolja
2tsk salt
2tsk socker
4-4/½dl vetemjöl
Till pensling
1 ägg
valfri smaksättning
Lös upp jästen i vatten. Tillsätt olivolja, salt och socker

1pkt jäst
2dl vatten 37'
1dl olivolja
2tsk salt
2tsk socker
4-4/½dl vetemjöl
Till pensling
1 ägg
valfri smaksättning
Lös upp jästen i vatten. Tillsätt olivolja, salt och socker
Häll den mindre mängden mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Häll ner degspadet och blanda samman allt. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Knåda i ca 10 min, tills degen är smidig och ganska fast. Låt jäsa övertäckt i ca 1h.
Ta upp degen, knåda den lätt och dela den i ca 50 bitar. Rulla varje bit till en lång pinne. Lägg pinnarna på bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min.
Värm ugnen till 200*c
Pensla med uppvispat ägg och strö över valfri smaksättning. Jag änvände mig av salt men har också provat kummin. Låt dem gå i ugnen i ca 10-12 min beroende på tjocklek. Låt dem svalna på galler UTAN bakduk.
Ta upp degen, knåda den lätt och dela den i ca 50 bitar. Rulla varje bit till en lång pinne. Lägg pinnarna på bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min.
Värm ugnen till 200*c
Pensla med uppvispat ägg och strö över valfri smaksättning. Jag änvände mig av salt men har också provat kummin. Låt dem gå i ugnen i ca 10-12 min beroende på tjocklek. Låt dem svalna på galler UTAN bakduk.

Kommentarer
Trackback