Graham cracker cupcakes
Till 24 cupcakes;
- 2 1/4 cups plus 2 tablespoons socker
- 1 3/4 cups mjöl
- 3/4 cup plus 1 tablespoon kakao
- 1 1/2 teaspoons bakpulver
- 1 1/2 teaspoons bikarbonat
- 1 teaspoon salt
- 2 large ägg
- 1 cup mjölk
- 1/2 cup vegetabilisk olja
- 2 teaspoons ren vanilla extract
- 1 cup kokande vatten
- 1 1/2 cups Digestive kex (15st)
- 1/3 cup osaltat smör
- 150g hackad choklad (70%)
Dekorering;
3dl grädde
1l jordgubbar
citronmelisseblad
Gör såhär;
- Värm upp ugnen till 175*C. Placera ut 24st muffinsformar i 2st muffinsplåtar och ställ åt sidan.
- Blanda 2 cups plus 2 tablespoons socker, mjöl kakao, bakpulver, bikarbonat och salt tillsammans i en stor skål, blanda väl.
- Ta en stor skål, blanda ägg, olja och vanilj extratet. Tillsätt torringredienserna och blanda med en elvisp i ca 2minuter. Tillsätt sedan det kokande vattnet och blanda på nytt, ställ sedan åt sidan. Lägg digestivekexen i en platpåse och krossa dem försiktigt med en kavel, lägg smulorna i en kastrull med 1/4 cup socker och det smälta smöret, blanda väl.
- Lägg 1 tablespoon digestivekexsmulor i botten på var och en av muffinsformarna. Ta hjälp av botten på ett glas och pressar samman digestivekexmixen i botten på varje muffinsform.
- Lägg 2 teaspoons choklad i varje muffinsform och ställ muffinsplåtarna i ugnen i ca 5 min till det har bildat ett chokladkex i varje muffinsform.
- Ta ut plåtarna och fyll formarna till 1/3. Strö över lite digestivesmulor och ställ in i ugnen och låt gå i ca 20 min.
- Låt cupcakesen svalna och dekorerar sedan dem.

4

5
6
7

Kommentarer
Trackback