Pollyfyllda cupcakes med creamcheese frosting
Ingredienser:
115 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
lite mindre än 1 dl mjölk (0,8 dl)
2 tsk vaniljsocker
ca 3 Polly i varje cupcake
60 g margarin
160 g cream cheese
ca 8dl florsocker
1 tsk citronjuice
Gör så här:
115 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
lite mindre än 1 dl mjölk (0,8 dl)
2 tsk vaniljsocker
ca 3 Polly i varje cupcake
Gör såhär:
Ställ ugnen på 175 grader. vispa ihop margarinet och sockret tills det är fluffigt, ca 3-5 min. Tillsätt äggen och vispa väl. Sikta mjölet och blanda det med bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat skål, tillsätt sedan de torra ingredienserna i smeten lite i taget. Varva med mjölken. vispa tills smeten har en jämn och fin konsistens. Fyll cupcakeformarna 1/2 till 2/3 och tryck sedan ner 3 stycken Polly i varje. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Frostingen:Ställ ugnen på 175 grader. vispa ihop margarinet och sockret tills det är fluffigt, ca 3-5 min. Tillsätt äggen och vispa väl. Sikta mjölet och blanda det med bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat skål, tillsätt sedan de torra ingredienserna i smeten lite i taget. Varva med mjölken. vispa tills smeten har en jämn och fin konsistens. Fyll cupcakeformarna 1/2 till 2/3 och tryck sedan ner 3 stycken Polly i varje. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
60 g margarin
160 g cream cheese
ca 8dl florsocker
1 tsk citronjuice
Gör så här:
Sikta florsockret och vispa ihop alla ingredienser i en skål. tillsätt karamellfärg, om du önskar.




Kommentarer
Trackback