Uppföljning bjudning

Det krävs rätt mycket planering och eftertanke när man har en bjudning. Det viktiga är att man har en meny som går ihop och som inte skär sig i smakerna. I detta fall hade jag valt ett tema men det är absolut inte nödvändigt. Helgens bjudning gick av stapeln på spontana grunder vilket också märktes på dukning och val av porslin, men det var inte mina gäster medvetna om. Jag är ett stort fan av husmanskost, vill säga enkla rätter med rena smaker. Jag är medvetten om att man skulle kunna kombinera en helt annan meny med kryddstarka tapas eller någon spicy thairätt för att imponera på gästerna men jag ville visa på att enkelt faktiskt är gott. Jag tycker det är viktigt att gästerna känner att maten är lagad med kärlek och omsorg och att kocken har haft roligt att skapa den. Jag älskar att laga mat, skapa nya rätter och att vara kreativ i köket. Resultaten är ju mycket varierande men kärlek och omsorg är stående ingredienser! Jag hoppas att mina gäster var nöjda med kvällen, jag vet att jag hade det!



Förrätt; Kantarellsoppa gjord på färska kantareller serverad med en minipaj gjord på prästost.


Huvudrätt; Lax el parado Svensson på en bädd av spenat, toppad med permesanost och rostade pinjenötter. ( Potatisen låg till höger men jag vart så hungrig och glömde fota innan jag började äta!)


Efterrätt; Åtta stycken ostar från den lokala ostaffären. Tilltugg, knäckebröd och fikonmarmelad.


Till kaffet; En krämig cheesecake med blåbär på ett rutmönster med jordgubbssås.


Tema OST

Till imorgonkväll har jag bjudit över några arbetskamrater (låter så vuxet) på middag, härligt att få dona i köket igen efter ett långt uppehåll. Temat för morgondagen är ost. Det blir en fyrarätters- på tu man hand,

Det känns så skönt att äntligen ha fått upp både ny gardin, nya skåpshandtag och en ny bokhylla, så nöjd!!












 


RSS 2.0