Ekologiska kanelsnäckor

½ sats ekologisk vetedeg                                                                                            20st

Fyllningen:
Smör
Florsocker
Kanel
Flytande margarin

Topping:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker och ev någon trevlig topping som vaniljkräm.


Kavla ut degen till en rektangel. Den stora hemligeheten till goda bullar är fyra -stegs-metoden, utformat av mig förstås!. Bred ut ett generöst lager med smör, skikta florsocker och kanel och toppa med lite flytande margarin. Rulla ihop och skär till bullar. Låt jäsa i minst 1h. Pensla med uppvispat ägg och dekorera dem med pärlsocker och nätter, i detta fallet pistagenötter. Grädda kanelsnäckorna i ca 5min tills de får en fin färg i 225^C i mitten av ugnen.
image42


image43


image44

Bakar du utan bullformar rekomenderas att lägga bullskarvarna imot varandra så bullarna inte öppnar sig vilket jag inte gjorde med bullen längst ner till höger.
Jag slängde på lite vaniljkräm på de två bullarna längst ner till höger
.

Pistagevetekrans fylld med vaniljkräm

½ sats ekologisk vetedeg
 
Pistagefyllning:
100g pistagenötter
ca125g smör
½dl strösocker
½dl florsocker
3 droppar grön karamellfärg

Pistagefyllningen kom till i all hast och jag har därför höfftat lite i receptet men ni får känner och smaka er fram. Mixa pistagenötterna fint och rör ner i rumstempererat smör. Tillsätt sockret och till sist karamellfärgen. Arbeta blandningen smidig.

Vaniljkräm:
3dl vaniljkräm Jag fuskade här  och gjorde Ekströms vaniljkräm som man kokar upp, men blir godare om man gör egen.

På toppen:
1 ägg
½dl pärlsocker

image41

                    Pistageblandningen

image38


Kavla ut degen till en rektangel, bred på med pistageblandningen och rulla till en stor längd. Lägg den på plåten och forma till en krans,  klipp sedan snitt med 1cm mellanrum, klipp dock inte helt igenom. lägg en flik åt höger, en åt vänster och en rakt fram för att få en snygg outfit på kransen. (Man kan även fläta) Låt kransen jäsa 1h eller till dubbel storlek. Forma en strut av bakplåtspapper och häll i vaniljkrämen, klipp lagom stort hål i struten. Tryck sedan ner strutens spets i kransen med jämna mellanrum och fyll med vaniljkrämen. Jag spritsade även lite vaniljkräm ovanpå kransen men det gör du som du vill. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Värm ugnen till 225^C. Ställ in kransen i ugnen och vrid ner tempraturen till 200^C och grädda i ca 15min. Vetebrödet blev mycket saftigt och mycket gott.

image39


image40

Ekologisk vetedeg-grundrecept

50g jäst
150g smör
5dl mjölk
1½dl strösocker
1tsk salt
1msk malda kardemummakärnor
16dl mjöl

image37

Smörgåstårta

image30
Lägg ut landgångsbrödet i passande form, smöra.

image31
Fördela räkfyllningen

image32
Fördela skink, gurk och ananasfyllningen

image33
Bred på gräddoch senapsfluffet och dekorerar med persilja.

image34
Låt stå över natten.

image35
Dekorera med valfritt garnityr.

RSS 2.0