Få en gratis skylt från skyltmax.se

Nu har jag varit inne och besökt skyltmax hemsida. De har jättemånga olika skyltar för allt möjligt. Just nu har de ett erbjudande till alla bloggare om att få en skylt gratis. Först var jag inne på att beställa en namnskylt till LillO men det får blir en dörrskylt istället som han kan ha på sin dörr. Gå in du med!


Slut på klyfteran!

Idag är det första gången som LillO äter äppel som han håller i handen! Innan har han bara fått små äppelklyftor... Han pekade på äpplena som låg på köksbordet och jag gav hoom ett för att ´se vad han skulle göra. Han fick hål på det direkt och började äta. Jag blev förvånad och följde detta med spänning. Efter halva äpplet var han mätt.. Så nu är klyfteran slut, nu gäller bara HELA äppeln!!

 


Gårdagens shopping för 11kr!

Igår samlade jag ihop ett gäng kuponger och drog till Copp. Ett gäng ekologiska bananer, bearnise original, fyra pack mini yoggis, två keso en kronjäst, en mellanmjölk och en Knäckbräck glass och för allt detta betalade jag endast 11kr! Det skulle egentligen kostat 130.90kr men jag hade tre kuponger, en på Arla produkter på 50kr, en på knäckbräck, 44.90kr och en på 25kr för bearnise såsen. Sådan shopping skulle jag kunna ägna mig åt nästa gång jag handlar mat.

Igår avnjöt vi en köttsoppa allt enligt Linas recept och till efterrätt tog vi knäckbräckglassen, alltså fick vi en tvårätters helt gratis! Idag har jag gjort en supergod thaikyckling med ris.


Smakprov från HP-sauce

Du som är medlem i Facebook kan få ett smakprov från HP sås här.


Sovmorgon och strålande solsken!

Idag har vi tagit oss en rejäl sovmorgon kan man säga! Jag börjar inte förrän 1030, det är annat det än 0630. Skönt! Vi vaknade denna morgon upp tillstrålande solsken dock tror jag inte att det är så varmt ute men värmen kommer nog snart.

Idag tar jag med mig matlåda innehållande fisk, potatis och sallad. D följde receptet från Linas igår med min smak lyckat resultat, kocken själv var dessvärre inte lika nöjd. Vi får se vad dagens rätt blir idag då båda kommer hem sent.

Nej nu ska jag ta och busa lite med LillO...

Linas matkasse

Idag kom den så, Linas matkasse. Tyvärr var jag på möte då den levererades så D tog emot den. Min tanke var att fota den med matvarorna i men det får gå an med en tom påse! Nu håller D bäst på med att laga mat, ska bli härligt att äta "gratis"!

Jag återkommer med mer info snart=)


Vagnen är såld och mannen hemma igen

Trodde inte att det skulle vara så tufft att skiljas från vagnen, men idag känns det mycket bättre. Jag är ju som jag är, har svårt för att göra mig av med vissa saker. Jag kommer ihåg när vi väntade LillO och vi tittade på vagnar. Vi var iväg många gånger men till slut hittade vi vagnen vi ville ha. Det var 12 veckors leveranstid och vagnen kom den 2:e och LillO den 11:e så det var bra tajming. Jag tyckte den var så fin, bäddade och gjorde den redo för användning. Den stod i LillOs rum och jag vart där inne många gånger bara för att kika på vagnen och njuta. Men nu är den alltså såld, vår fina vagn med alla fina minnen...

Det roliga är att vi fick 800kr mer än vad vi begärt, alltså 5000kr!! Det var många som ringde, kul då detta är det första jag säljer på blocket. Det känns ändå som ett rimligt pris, vi gav 5190 för chassit och sittdelen och 2150 för liggdelen= 7340kr.

Precis innan de kom som köpte vagnen kom D hem från sin grabbhelg, så nu är familjen samlad igen. Nu ligger far och son i sängen och tar igen sig efter helgens bravader på varsitt håll. Vi hade dörren öppen så de som köpte vagnen lätt skulle hitta hit, LillO stod i dörrehålet och spanade ut och blev superglad när D dök upp. Det är så härligt att se honom så lycklig!

Idag är det inte lika fint väder som det var igår men jag ska inte klaga. Nu ska jag se om jag kan hitta ståltrådsrullen så jag kan få upp fjädrar i vårt påskris utanför ytterdörren. Ha en fin dag!


Underbar dag!

Idag var det ett sådant härligt väder ute att jag och LillO åt lunch ute. Visserligen var det rätt kallt men jag hade paltat på honom både kofta, vinterbyxor och skaljacka. Vi var ute i flera timmar i dag och det var jätteskönt, först var vi här hemma ochl lekte, sedan drog vi en vända på stan och till sist hem till mor och far på en kort runda där vi blev bjudna på grillad korv i trädgården. Idag är det en sådan dag då vi faktiskt har hunnit med många saker men ändå inte fått gjort något viktigt. Jag gillar såna dagar också.

Ja idag fick jag ett ryck att vi skulle sälja LillOs vagn, sagt och gjort, jag la ut en annons på blocket och det tog inte långt tid innan jag fick något svar. Jág var nog inte redo rent mentalt att göra mig av med vagnen men imorgon är det en tjej som kommer och kikar på den och förhoppningsvis så köper hon den. Skulle ju kunnat behålla den några månader till men LillO får åka raggarvagnen ett tag framöver. Jag tänkte att vagen skulle vara mer attraktiv innan 2011 vagnarna kommer ut till andrahands försäljning. Så nu ikväll efter att LillO somnat har jag städat ur vagnen, tagit ner liggdelen från vinden och gjort alla delar fina. Vagnen i sig är mycket fin och jag kommer att sakna den MYCKET!! MEN jag är ändå övertygad om att jag har tagit rätt beslut. Så nubörjar jakten på nästa vagn!!


Emmaljunga Nitro City 2010 säljes

Säljer nu vår Emmaljunga nitro city 2010 Leather+ city korg 2010 Leather
Lättkörd vagn med framhjul som svänger i 360 grader.
Färgen är black Leatherette, mycket lätt att bara torka av med en fuktig
trasa!

Vi har varit supernöjda med vagnen och den säljes då vi behöver en syskonvagn.
Liggkorgen är som ny, sonen har bara suttit i sin åkpåse då vi använt
sittdelen så det finns inget slitage. Vagnen har alltid förvarats inomhus i
ett rök och djurfritt hem. Den är inte solblekt!

Lite information från emmaljungas hemsida:

NitroCity är en slank och tuff storstadsvagn som har blivit otroligt populär
bland många föräldrar. Enkel, lätt (11,3 kg med City Korg) och praktisk i
bussar och tunnelbanor. Extra smal (bara 57 cm) och mycket smidig med
svängbara framhjul, som snabbt vänder vagnen på plats, tar dig lätt fram även
i trånga passager eller genom smala dörrar. Lackerat aluminiumchassi för låg
vikt, komfort, styrka och säkerhet (samma chassi som Ozone). Vändbar sittdel
för valfri färdriktning och korgens lutning är justerbar. Trots vagnens nätta
yttermått är sittdelen generös, hela 90 cm lång och 32 cm bred, samma som
övriga Emmaljungavagnar. Här kan ditt barn vila skönt upp till 3-årsåldern.
Sittdelen är vändbar.

http://www.emmaljunga.com/se/Barnvagnar/Hitta_din_modell/NitroCity-24.html

Medföljer gör även:
Integrerat myggnät
Emmaljunga regnskydd.

Säljes för 4200kr

Fler bilder kan mailas vid intresse!

Den kan skickas mot porto!



 


Glass igår och sol idag= vårkänslor!!

Igår festade jag och LillO till det med en mjukglass på torget. Dagens smak var mjukglass och vi njöt i fulla drag. LillO sa högt och ljudligt - Mmmm, varje gång han lastade in ett nytt lass med glass det var så festligt att höra. Dock tog den lilla mjukglassen slut fortare än vi tänkt oss men det var ju bara en liten barnportion och ska jag vara riktigt ärlig så åt jag nog mest=)

Idag har vi blått på himeln och strålande solsken. LillO vaknade tidigt så han tar sig en liten powernap nu på förmiddagskvisten. Vanligtvis orkar han vara upp till efter lunch men idag hann vi inte ens till återvinningsstationen innan han somnade. Så det var bara att åka hem och ta de andra sysslorna senare idag. Jag har hunnit städa lite och ska slänga i en maskin tvätt snart. Efter de tråkiga "måste sysslorna" blir det lek på gården för hela slanten. EN dag som denna vill man bara inte sitta inne.

Igår tog vi hem LillOs första alster på förskolan, en uggla och en spindel. Dessa ska vi hänga upp på hans rum och spara till han bli typ 25=))


8 stycken fina tallrika från FINDUS

Idag när vi kom hem låg det fyra postavier om fyra stycken paket att hämta på posten. Eftersom jag ändå hade ett ärende till posten tog jag LillO med mig i bilen och for iväg. Det visade sig vara fyra rätt stora paket och jag insåg direkt att det var dumt att jag inte hade tagit med mig vagnen!! MEN det gick ändå med rätt mycket vilja och ett snällt och medgörligt barn. Väl hemma packade vi upp och gissa vad, jo de innehöll åtta stycken fin fina tallrika av märket Rörstrand, Swedish Grace från FINDUS. Vi har ju samlat streckkoder och betalade endast 59kr/st för portot. Det tyckte jag det var värt och är nöjd med dealen!


Ett guldbrev

Idag väntade ett guldbrev på mig i postlådan. Det var från KOCKENS och innehöll ett provkit på fyra olika kryddor. Detta fick jag då jag bloggar om mat. Stort tack KOCKENS!

Dagen har bjudit både på det ena och det andra men jag är alldeles för trött för att ta det nu, återkommer med det en annan dag.


Bulle i ugnen

Ja nu är det officiellt, vi har en bulle i ugnen och denna gången är det ingen kanelbulle! Om allt går som vi vill så bli LillO storebror i mitten av juli. Vi är så glada för den härliga nyheten!


Lite gratis

Jag fick svar från tidningskungen som jag bloggat om tidigare och valde en prenumeration på 30 dagar med Dagens Nyheter.

Igår kom 50kr med ett reklamblad från Lindex. Jag hämtade ut ett tvåpack strupor till LillO. Jag brukar inte handla där men när det kommer till en så är det ju lika bra att utnyttja!

Igår fick vi även en check från SIA glass på ½liter Berte glass.Ska hämta ut den nästa vecka för provsmak.


Barnfri fredag och Vårkänslor i luften!

Igår träffade vi goda vänner efter jobb. LillO fick vara hos sin mormor och morfar då han har det bättre där än på en stökig restaurang. Vi hade bokat bord på "Stars and stripes". Vi hade mycket trevligt och att träffas lite på tu man hand är inte fel. Jag mötte upp C och vi hann göra stan lite innan vi anlände till restaurangen. Innan D och T dök upp hann vi dra i oss hela krogen med popcorn! Vi började med en starter och avslutade med en milkshake för min del. Däremellan åt avnjöt jag ribes med pommes. Behöver jag säga att jag rullade ut när vi skulle gå sen!! De hade en rolig frågetävling som vi deltog i under kvällen och kan ni tänka er att vi kom på tredje plats!

Tanken var att vi skulle hämta LillO när vi kom tillbaka igen men vi fick ett samtal under middagen att det gått så bra och att han sov och att han lika gärna kunde sova över där. Sagt och gjort. Vi lät vår lille grabb sova ut och vi hoppade i säng innan klockan var 22.00! Vi vaknade 06.30 och var hur pigga som helst!! Tänk så bra vi utnyttjar tiden utan barn! Haha, ja det är faktiskt skrattretande, vad jag kommer ihåg vart det likadant förra gången LillO sov borta. MEN vi sov faktiskt gott och lördagen har flutit på. Vi hämtade nybakta bullar på torget och åkte hem till mina föräldrar på frukost, mysigt.

Solen har varit framme och jag har fått värsta vårkänslorna! Vart till torget en gång till för att hämta blommor jag planterat i krukor. Tanken var att LillO skulle vara med men han hann naturligtvis att somna. Annars har dagen sett ut som en typisk lördag för vår familj. Storstäd, tvättat två maskiner tvätt och tittat på skidor. Nu är D och LillO på affären och handla kvällsmat. Lax på spenatbädd i ugnen, sååå gott!


Gårdagen- bullbak och helt slut, Idag matade vi änder!

Igår bakade jag och LillO kanelbullar till våran Pappa då det inte fanns en enda kanelbulle i huset!!! Det har nog aldrig hänt innan. Jag kom hem i vettig tid igår, hämtade den lille mannen och sedan drog vi till CityGross och hämtade hem grejer till bullbaket. Vi slängde oss på baket efter vi kommit hem och när D kom hem kände jag mig helt slut! Jag var SÅ trött att jag blev en tråkig människa, mer behövs inte utvecklas. Somnade gott innan 21.00.

Dagen har varit mycket bättre även om den började med att klockan inte ringde och att jag försov mig lite men hann i tid ändå, phu. Jag och LillO har badat i badkaret och ungen var mer under än över vattnet. Jag har som mål att jag och LillO ska göra något tillsammans varje dag. Det behöver inte vara något stort men något som han och jag gör tillsammans och inte något som innefattar måsten, nej och fy. Dagens aktivitet var att mata änderna på gården. Tyvärr hade jag inte kameran tillgänglig men det var 9 stycken änder som lyckats ta sig ända till vår dörr. LillO älskar att mata fåglar och han är bra på det! Först ta man en liten bid och kasta, sedan väntar man tills brödbiten är uppäten och sen slänger man en ny. Det är så härligt att göra saker tillsammans. LillO har en egen vilja, han tecknar, pratar, frustar och gör sig förstådd. Med andra ord så kan man inte lura honom till vad som helst vilket känns skönt. Nu kan vi umgås mer på lika villkor än vi kunnat göra tidigare. Både han och jag vet att vi numer inte sitter ihop, vi behöver inte följa varandras fotspår. LillO vinkar glatt och ge sig ut på egna upptäcksfärder men kommer snabbt tillbaka igen.

Idag kommer jag att sova gott, jag känner en sådan inre lycka!!




Dagens gratis

Idag fick jag en fin överraskning då jag tydligen har blivit uttagen som provsmakare till SMARTSON Bearnaise sås. Fint det! I brevlådan kom också en filt nummer två från Libero, en liten fin luktpåse, kommer inte riktigt ihåg från var men tack så mycket. När jag var och handlade fick vi en safari scarves på köpet, passar bra på sonen.


Vår dag

Idag har LillO blivit klippt hos ett riktigt proffs! Stort tack Linda för att du gjorde vår pojk så fin:) Han satt så fint i mitt knä endast utrustad med napp. Efter klippningen åkte vi hem och badade bort eventuellt hår som fastnat lite här och där. Tog lite kvällsmat sedan var det dags för uppföljningssamtal på förskolan. Vi blev färdiga i lagom tid får att hämta D vid stationen. Nu på kvällen har vi käkat och myst i vanlig ordning. Nu ligger LillO parkerad bredvid mig och snusar så gott. D har gjort marängswiss till mig... Jag älskar mina pojkar så mycket, går inte att beskriva i ord!!


Överraskad vid brevlådan!

Idag blev jag glatt överraskad när jag tittade i brevlådan. Tre stycken presentkort på vardera 100kr på Polarn O Pyret genom Loppi,  en pizza från Grandiosa som vi vann på Facebook och ett par örhängen från Lou Lou för att jag bloggade om dem.


Fina presentkort from Polarn O Pyret.


Har redan varit och hämtat ut pizzan och den fick godkänt av mannen som åt den till kvällsmat=)


Jättefina örhängen från Lou Lou!


Prova Kockens buljongtärningar gratis

Hämta ut ett paket Kockens buljongtärningar genom att skriva ut kupongen och ta med till City Gross eller Coop Forum och lämna i kassan. Erbjudandet gäller till och med den 31 mars 2011.

 Ladda hem kupong här!


Fantastisk helg och en unge i uteveckling

Helgen har varit en bra och avslappnad. I fredags blev det fredagsmys framför finalen av "På spåret". I lördags städade jag hela lägenheten, tvättade och gjorde allt sådant där trist som man inte hinner med i veckorna. Idag söndag har vi bara slappat hela långa dagen och nu på eftermiddagen och kvällen har vi varit hos farmor och farfar på middag. Jag värdesätter helger stort då det ges tillfälle för mycket mys och bara göra saker som vi faktiskt väljer att göra.

Det är så roligt med LillO nu och jag följer hans utveckling med stort intresse. Idag när vi vaknade kom han med mitt linsetui och sa- Titta! - MM sa jag och öppnade ena locket, fiskade upp linsen och satte i den i ögat. Jag lät LillO stoppa ner pekfingret i linsetuiet, sedan förde han fingret till ögat, precis som sin mamma. Samma procedur gjordes igen och jag tyckte att det var fantastiskt kul att se hur han har snappat upp vad jag gjort och imiterade mig. Han kan och vill så mycket nu men ibland blir det för mycket för att hans lilla hjärna ska hänga med. Då blir resultatet raseriutbrott även kallad kortslutning. Det gör så ont i mig att se honom så ledsen efter att jag förmanat och bannat men jag vet ju innest inne att det är så han lär sig, genom att få göra fel och misstag. Som tur är har han två föräldrar som delar samma syn på uppforstran och står eniga inför vår "teaterapa".

Nu ska jag slappa till lite tv.Tänkte att jag skulle sälja alla LillOs ytterkläder som är för små på tradera men tänkte om och behåller dem nu. Dels är det rätt mycket arbete med att sälja av dem och dels känns det inte som det är rätt tid att sälja dem nu.


Blogga och få en gratis prenumeration från Tidningskungen

Nu har du chansen att få en tidningsprenumeration från Tidningskungen.se. Jag tycker det är härligt med tidningar och tidningskungen.se erbjuder stort utbud.

Skriv något om tidningskungen och maila länken till din blogg till: [email protected]


Jag har vunnit en kasse med mat!

Med anledning av att Linas matkasse ska komma till hemstad har jag varit med och tävlat att få hem en av 50 matkassar och tänk att jag blev en av de lyckliga vinnarna!!! Jag är så glad!! Är du också intresserad av att få hem mat och recept hem till dörren??

Läs mer på linasmatkasse.se


Lite gratis denna veckan.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag gjort för att få sakerna men de vart iallafall gratis=)

Tre stycken FörbeRätter ifrån Felix


Produkter från Korres


Tre fonder från Knorr


Topp& hälsa tidning




Baguetter med valfri fyllning

Detta behövs till 6st

Ingredienser

Deg
6 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
50 g jäst
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 tsk salt
cirka 13 dl vetemjöl

Fyllning
50g mjukt margarin
½dl hackad persilja
½dl hackad gräslök
1 tsk torkad dragon eller
1½ kvistar färsk, hackad

2dl Valfri stark ost
20 oliver

½paket fetaost
½dl hackade soltorkade tomater

Gräddas i 225gr




Nilsson´s fiskarlåda

800g torskfiléer
2msk margarin
1tsk salt
2msk vatten

Sås

3msk vetemjöl
spad och gräddmjölk 8dl
3äggulor
4krm salt
1krm peppar
1½dl dill

Garnering

1 stor burk skivade champinjoner
Riven ost
Potatismos

Kör fisken ca 20 minuter i ugnen innan moset och såsen kommer på. Var noga med att vispa i såsen HELA tiden!!! Gräddas i cda 40 minuter eller tills den är gyllenbryn.


Små Västerbottenpajer 8st

Pajdeg

1/½dl vetemjöl
65g margarin
1½msk vatten

Fyllning

1ägg
2dl grädde
1½dl västerbottenost
4 st körsbärstomater
salt
peppar



Supergod Foccacia med durumvetemjöl

50 gram jäst 
5.5 dl mjölk
1,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
4 dl durumvetemjöl
1 liter vetemjöl
Olivolja att pensla foccacian och långpannan med
ATT STRÖ ÖVER FOCCACIA: Gourmetsalt
Torkad eller färsk rosmarin
Soltorkade tomater, goda oliver, fetaost 

  1. Värm mjölken till fingervarm 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt lite mjölk och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivolja och arbeta ihop till en deg.
  3. Jäs foccaciadegen i 40 minuter under kökshandduk.
  4. Pensla en långpanna med olivolja. Arbeta ihop foccaciadegen i bunken och häll foccaciadegen direkt i långpannan samt tryck ut foccacian jämt så att degen täcker långpannan. Låt gäsa övertäckt med handduk i 30 minuter. Pensla foccacian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin. Tryck om du vill ner oliver, soltorkad tomat samt fetaost lite här och där. Jäs i 10 minuter till.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Baka foccacian i nedre ugnen i 25 minuter tills den fått fin färg.


Lou Lou smycken!

Titta in på Lou Lou´s sida! Jättefina smycken har de. Just nu kan man få ett par Pärlörhängen med äkta sötvattepärlor på silverstift, 7-8 mm stora om man bloggar om dem. För mer info klicka http://www.loulou.se

För er som har ett facebookkonto är det möjligt att besöka LOULOU där här.



Detta smycke tycker jag är såå fint!!


Jag lever!

Jo jag lever men jag är för trött för att blogga. Återkommer imon med både nya reeptoch lite annat!

RSS 2.0