Jomen det gick bra

Gårdagen spenderades på olika håll, först var vi ju på kalas och sedan bar det hem till barnens farmor och farfar på middag. Efter det for jag hem till barnens mormor och morfar eftersom vi inte ville störa och förstöra D tillställningen. Tanken var att LillO skulle komma till ro och somna under kvällspromenaden jag och mamma tog men icke sa nicke. Han var pigg som en lärka efter en sen eftermiddagslur. Han fick helt enkelt sova över hos dem vilket både mormor/morfar och barnbarn tyckte var en bra deal, så så fick det bli. Jag och LilliS for hem, LilliS sov och jag hände lite med grabbarna innan de gick, trevligt.

Idag drog jag och LilliS oss tills hon var 9 då jag hoppade in i duschen. Mening var att vi skulle åka iväg och roa oss med karuseller mm men när vi kom för att hämta LillO så stod regnet som spö i backen. Vi blev kvar hos mamma och pappa där vi fick plättar till lunch. Tänkte att D behövde en lång sovmorgon så vi var inte tillbaka hemma förrän vid tvåtiden.

Senare på eftermiddagen for vi till barnens faster för att fira henne lite till... och där blev vi till kvällning, vi tackar för en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap.


Slömorsan

Jag vet inte varför jag kan sova så länge på morgonen men jag verkar helt klart vara en naturbegåvning=) Mina nya vanor gör det omöjligt att hinna med någonting på förmiddagen vilket är synd då jag har uppgifter som växer mig över huvudet! Nåväl, får snart bli ändring på detta så att jag kan får ordning på mitt liv igen.

Nu har vi städat upp hemmet så det iaf ser lite representabelt ut då D ska fira LilliS ankomst med sina vänner. Hoppas att de får en kul tillställning!

Detta blir ett kort inlägg då jag ska hoppa in i duschen nu och snygga till mig för att gå på 29-års kalas. Hej och hå!!


Jag vann igen!

Vann ett par glasögon till mamma i LensWays tävling. Blev superförvånad över vinsten då min dator la ner och att LensWays sida vart skum. Tredje gången gillt. Tusen tack LensWay!

Regn regn och åter regn

D åkte till jobbet vid 9 snåret och då gick jag upp. LilliS skulle vara på BVC 10.30 och det var vi också. Tanken var att vi skulle gå dit för att senare ha Picnic i parken med S och W men det regnade hela förmiddagen så picnic ströks från schemat. Vi åkte hem till mamma och pappa istället och där blev vi hela eftermiddagen. LillO åkte med pappa till jobbet en stund vilket båda tyckte va kul. På kvällen nu har jag gått en runda med Y. Det var trevligt och annorlunda att gå utan barnvagn! Tänk att det var uppehÅll hela tiden vi var ute. När jag kom hem tog jag en runda till CGs för att somna LillO. Ja det var min dag det;)

Gårdagen och idag

LillO pratar!! Oj vad många nya ord det kommer från LillOs mun, det är så roligt att höra. Han har bubblat sedan långt tid tillbaka men nu har han även påvisat att han vet vad han säger. Till middag igår blev det två kycklingrätter, en med chilin och en med curry, mycket uppskattat av D, kul. Ska skriva ner recepten när jag får tid över då jag kan tänka mig att göra det igen. Igår kom en barndomsvän hit och vi hade en trevlig stund. På kvällen drog hela familjen på allsångskväll med Lillbabs. Min vän följde med och en annan slöt också upp. Jag hade bakat en rulltårta med blåbär i och K hade gjort kladd uddlös. Vi hade med kaffe och te, mumsade och åt och sjöng lite däremellan. Vi gick i pausen då båda gossarna hade fått nog. Vivi k hem till oss och fortsatte prata och fika. B slöt upp också och det var mycket trevligt. Tusen tack för en underbar kväll! Idag har vi varit på sjukhuset å kollat LilliS höfter. Det gick fin fint och när vi var färdiga festade vi på glass i cafeterian. Efteråt åkte vi till farmor och farfar för bad och mat. Kom hem sent på kvällen. Nu sitter jag med LilliS i knät och myser. D har precis mattat LillO för andra gången.

LilliS 2 veckor

Igår var LilliS 2 veckor. Han har börjat vara lite mer vaken nu tycker jag och det går väldigt bra ännu så länge. Vår LilliS verkar vara en nöjd liten gosse. Vikt igår: 63.7kg

Mysstund med LilliS

Sitter framför tvn med LilliS i famnen och en kopp amningste på bordet. LillO sover i sin säng, han somnade under den dagliga kvällspromenaden. LilliS vill helst vara i famnen, där känner han trygghet. Jag vet att jag egentligen borde lära honom att sova själv men han är så liten ännu och dessutom tycker jag att det är mysigt. Han gör så söta miner och ljud, det är så härligt att få uppleva detta. Vi är fortfarande i lära känna varandra fasen. Idag är dagen då vi har spikat LilliS namn, den namnlösa pojken har fått ett namn, äntligen! LilliS sover väldigt mycket och vill vara nära nära. Det känns lite som när LillO var hemkommen från BB, att den nya familjemedlemmen bara är till låns och att någon ska komma och ta tillbaka honom. Men nu VET jag ju att så inte kommer att ske men känslan är ändå där... att livet är för bra för att vara sant. Tänk att jag har D, en fin partner och att vi tillsammans har två underbara gossar. Ja livet är verkligen ljuvligt. Nu känns mitt liv komplett på alla sätt och vis. Det går inte att beskriva med ord hur bra det känns, tacksamhetskänslan vet inga gränser.

Vägen tillbaka

När jag blev gravid med LilliS visade vågen på 60kg och några dagar innan han tittade ut visade vågen 73kg, alltså en viktuppgång på mäkta 13kg. Det är roligt för det är precis samma siffror som med graviditeten med LillO.

Igår var LilliS 10 dagar och då visade vågen 65kg, 5kg till ska bort. Ärligt talat har jag ingen längtan efter att bli vältränad, det har min kropp aldrig varit, nej jag är endast ute efter att komma i mina jeans igen! Tänker dokumentra denna resan här på bloggen för min egen skull, roligt att se om jag når mitt mål. Kommer ihåg att det gick rätt snabbt att gå ner efter LillO men kroppen förändrades ju på andra sätt, dock vet jag inte hur långt tid det tog då jag inte har det nedskrivit någonstans. Synd.

Startvikt: 65kg
Målvikt: 60kg


Nu vankas det frukost med nybakat solrosbröd

Nu har jag och LillO bakat solrosbröd medans Lillis och D fick sovmorgon. LillO tycker det är jätteroligt att baka och smaka gärna på allt även om det inte är så gott=)

Idag väntar en runda på stan och LillO ska hoppa lite i hopptornet igen. Ikväll blir det fredagsmys med hämtpizza och popcorn, gött gött!


Den 26 juli delar LensWay ut 500 gratis glasögon

Ta chansen och anmäl dig du också! Klicka på bilden för att komma vidare.


Livet är fantastiskt!

För det allra mesta är livet gött och idag är en sådan go dag. Natten har varit god, Lillis åt tre gånger och somnade om alla tre gångerna utan gråt. Även om jag sov gott så lyckades jag få en sovmorgon idag med, D fick ta LillO som ville äta vid åtta snåret. Själv sov jag till 9.30 och det var jag helnöjd med.

Här i vår lilla stad händer det grejer nu, vi har festival här och då är det fullt ös både här och där. Väldigt nära oss har Unga Örna satt upp hoppborgar till festivalsugna barn och man kan även köpa sig varmkorv, fika och popcorn, där spenderade famljen N förmiddagen. LillO tyckte det var jätteroligt att hoppa och mor och far fick sig en varmkorv. Det var mysigt att göra något allihopa. Lillis låg nerbäddad och sov sig igenom den mesta tiden.

På eftermiddag kom de fina mammorna från föräldrargruppen, tusen tack för den fina speldosan Lillis fick och för att ni helt enkelt ville komma, jag tycker så mycket om er! Tänk att man kan känna en sådan samhörighet med människor man egentligen inte känner något närmre, vi delar verkligen något speciellt i form av upplevelser. Usch jag blir så rörd bara jag tänker på det, ni betyder jättemycket för mig även om vi ses alldelse för sällan. Vi satt och pratade bort ett par timmar och jag bjöd på fika. LillO lekte lite med E som var med och Lillis sov mest.

Nu på kvällen har vi ätit och på menyn idag stod det kottletter med potatismos, dock blev det ingen sås till då Ds moster ringde och jag pratade bort såstiden=) Mycket trevligt samtal. Efter lite tvhäng tog jag gossarna på en promenad, LillO somnade i vimlet på stan och Lillis tittade upp och somnade han med efter en stund, båda barnen är nöjda små personer men Lillis har hitintills varit ett väldigt nöjd, peppar peppar ta i trä.

Nu ligger LillO i sin säng och jag ska krypa ner jämte Lillis, titta lite tv och sedan sova. Jag är en riktig hemmamysare som kan titta på mina sovande barn och känna total lycka, mer behövs inte.


Sovmorgon!

LillO sov hela natten utan att gå upp en enda gång, vi tackar för det! Han kom in till mig vid lite över 6 och då tyckte jag att jag var rätt så pigg. Vi pratade lite och Lilebror fick mat. Sedan somnade jag om och sov till lite i 9, LillO vinkade "hej då" och försvann in till sitt igen. Om han kröp upp till D igen vet jag inte men jag tackar iallafall för sovmorgonen!

Nu ska jag hoppa in i duschen, Lillebror sover och de andra äter frukost. Idag väntar en tur på stan, ensam för min del, jag behöver en ny BH och sedan ska jag och Lillebror gå och väga och mäta honom på BVC. Sedan blir det nog en runda på stan om regnet vill hålla sig borta.


Lillebror en vecka

Oj vad tiden går, idag blir Lillebror en vecka. Tänk att han har varit hos oss en hel vecka. Det går över förväntan mellan bröderna N. LillO är så otroligt fin, klappar brorsan på huvudet och ger honom nappen om han börjar gråta. LillO kallar honom fortfarande för Bebbe och verkar glad. Jag hoppas att detta håller i sig och att vi slipper ha en avundsjuk storebror, dock har vi fått smaka på trotsåldern. LillO blir jättearg/ledsen när han får ett nej eller det inte blir som han tänkt sig, men jag antar att allt är som det ska vara och hoppas att det går över fort!

Dagen i övrigt har varit händelserik. Vi har fått göra ett till PKU test på Lillebror då de fick för lite blod förra gången. Så vi hade en tid hos BM vid 11. Vädret var varit super så medan vi drog iväg jag och Lillrbror så cyklade D och LillO ut till farmor som har semester. Efter testet anslöt vi. Det bjöds på god mat, bad, fika och Lillebror träffade sin äldsta kusin. Barnen lekte vid vattnet och hade det riktigt skoj. Nu på kvällen har vi haft celebert besök från öst. Tack så jättemycket bästa vän med sambo för besöket och för den fina presenten, så roligt att se er. Vi gjorde det lätt för oss och beställde thaimat, fusk jag vet men gott var det. Behöver inte alltid vara så pretto;)

En rolig händelse! Hela familjen var med i tidningen igår och Lillebror blev utsedd till veckans Guldhjärta, kul! Nu sover LillO i sin säng, Lillebror på en kudde i mitt knä, vågar jag lägga honom jämte tros? Han vill helst bli buren, känna värme och bli lite gungad. LillO somnade enligt utsagor från D som en stock, bra med händelserika dagar. Nu ska jag surfa runt lite och sova jag med.


Lite gratis

Här är lite gratis som har kommit i brevlådan de senaste dagarna. Vi har även fått en till Ekorre och två fina påsar med saker från Libero och Pampers på BB.






Livet som vi visste det är som bortblåst och vi välkomnar ett nytt med allt vad det innebär

Önskar så innerligt att jag kunde stoppa tiden, stoppa alla klockor och bara få vara i nuet. Ja, jag och D är uppe bland de rosa molnen där allt är så vackert och underbart, kravlöst och tidlöst. Vi tar dagarna som de kommer, igår frågade D mig om vilken dag det var och båda tyckte att det var fint att konstatera att det var lördag och att ingen av oss egentligen brydde sig. Nu när vi båda är hemma ter sig klockorna att krypa fram men samtidigt gå i turbofart, vi hinner få så mycket gjort och ändå inget. Motsägelsefullt och komplext kan tyckas. Men jag är van vid att göra ALLTING själv här hemma, från 06.30-18.15, ibland längre. Det är ingenting jag klagar över utan mer konstatera att det är så det är, det är så våra liv ser ut och vi trivs. Därför är det nästan lite semester nu när D också är hemma och vi kan göra saker tillsammans, är man två går allting liksom fortare. Men tiden går så otroligt fort, idag kommer aldrig mer tillbaka, idag får man bara uppleva en gång och det är nu. Jag/vi försöker njuta i fulla drag, bebistiden med LillO kommer aldrig mer tillbaka men när jag sluter mina ögon ser jag honom framför mig, känner dofter och minns med glädje. Men jag är kusligt medveten om att jag glömt mycket och det gör mig ledsen. Nej denna gång ska inget skyndas på, den tuffa fasaden ska ner och vi ska ta det lugnt, i vår takt. Nu ska två barn utvecklas och därmed också utmanas, heltidsarbete, men oj vilken fömån att få ha våra barn hemma hos mig. 

Märkbara förändringar 
Lillebror är nu 6 dagar och vi har hunnit landa. Omställningen har självklart varit störst för LillO men för mig och D del har det varit en naturlig övergång. Vi har tagit det hela med ro och försökt få LillO att känna sig älskad, uppmärksammad och trygg. Än så länge har allt gått över förväntan och jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat drömma om att det skulle gå såhär bra. Givetvis har familjens rutiner blivit ruckade på, vi har helgrutiner varje dag vilket mest beror på att D också är hemma. Vardagsrutiner innebär tidiga uppstigningar för mig och LillO vid 0630 när Ds klocka ringer, bädda sängen, äter frukost, duscha och gör oss iordning för förmiddagsslapp. Sedan rullar dagen på med lite städning, matlagningen, sova för LillO, mm. Vi har fyllt våra dagar med många roliga saker men också rutingrejer såsom, frukost, fruktstund, lunch, sova, mellis, förbereda middag och sedan kommer D hem. Ja dagarna har sett rätt lika ut och ja, rutiner gillas av mig. Nu gäller det att Lillebror kommer in i LillOs rutiner. Det känns härligt att D är ledig en hel månad till så jag antar att våra rutiner inför det ”hårda” livet får vänta ett tag=) Jag minns att jag tyckte att tiden verkligen kunde krypa fram när jag var hemma med Oscar, ibland rent av kunde det kännas drygt och jag hade nog inte så mycket vett i att njuta och ta vara på de goa stunderna vilket jag tycker är så synd. Visst myste vi och de första månaderna var jag bara inne och gick ut själv, träffade inte så många och tyckte egentligen det verkade onödigt. Jag tyckte att det verkade som bra val då men nu i efterhand kan jag se många saker som kunde göras annorlunda. Vad är kärlek?

En känslosam berg och dalbana
Ja vad är kärlek? För mig har begreppet kärlek växt både som begrepp och som innebörd. Kärlek är något som växer fram. Kärleken till D är djup, han är min bästa vän, min vapendragare, min stöttepelar. Vi är väldigt olika D och jag men vi komplettera varandra bra. Snart kan vi lägga 10år bakom oss och visst har vi förändrats, var och en på sitt håll och tillsammans, som par. Kärleken jag känner för LillO går inte att beskriva i ord. Jag blir tårögd bara jag tänker på min fina pojke, han betyder sann lycka för mig. Lillebror lär vi känna med tiden som går och med den är jag säker på att kärleken till honom också att göra så där isande ont i hjärtat! Just nu är allt omtumlande och jag känner att alla känslor ligger utanpå skinnet. Jag är egentligen ingen person som har lätt för att gråta eller ens blir rörd… Jag skyller på hormonerna. Tänk att vi, jag och D har fått den fina gåvan att ha två fina gossar hos oss, jag ryser bara jag tänker på det. Jag är så tacksam. Tack någon där ute för allt jag har!


Ingen BB- väska färdigpackad!

För 25 timmar sedan föddes vårt andra mirakel, ett litet gossebarn som vägdes in på 3115gram och är 50 cm lång. Allt har gått bra skrevs in 0530 och Gossen tittade ut 0538. Återkommer med detaljer senare. Nu är längtan efter LillO jättestor och jag vill bara hem. Hoppar in i duschen för att fördriva tiden.

Inte långt kvar nu.. 4 dagar kvar till BF

Ja nu är det inte långt kvar till Bebis tittarut. Jag hoppas att det blir snart då jag har blivit väldigt otymplig och inte kan busa och bära LillO som jag vill. Såfort jag gör någonting utöver att sitta och ligga så får jag sammandragningar och förvärkar. Jag antar att det är så det ska vara men det begränsar mig något enormt.

Sammanfattningsvis denna graviditeten har jag inget att klaga på. Jag ser mig själv som en tålig person. Klart det har funnits lite krämpor till och från men på det hela taget så tycker jag det har varit smärtfritt. Det är bara nu i slutet det har varit lite drygt då jag har haft ett väldigt lågt HB-värde och fått extra järn, har även fått tabletter för blodbrist då mitt B12 värde inte var så bra det heller.

Jag tänkte bjuda på en bild på magen men det ville sig inte riktigt, får återkomma senare...

Å nej, BB väskan är fortfarande inte packad. Ska nog packa den imon=)


Utflykt

Morgonen började med en härlig sovmorgon.

Idag är en sådan dag då vi inte har något inbokat alls vilket är skönt. Igår var jag ju och fick järn, kl 1400 är en sådan dum tid eftersom det förstör hela dagen, men tyvärr får man inte välja tid själv. LillO sov tidigt igår förmiddag, endast en timme så när vi kom till mamma och pappa för lunch hade han redan sovit. Men det gick bra att ha honom ändå enligt utsagor.

Vädret är lite halvbra så idag åker vi på en liten utflykt. Ska hem till mor och far och äta lite idag med och sedan drar jag, mamma och LillO iväg. Mission är att köpa tyg för att göra en filt till Bebis och nej, tanken är inte att det är jag som ska sy, det lämnar jag över till mamma som är familjens proffs. NärLillO skulle komma syddes en jättehärlig filt, blått tyg med pingviner på ena sidan och orange färg på andra sidan. Han har och älskar fortfarande sin filt!


Få en gratis rakhyvel

Få en gratis rakhyvel

Nyduschade och fina

Idag vaknade jag av fåglarna utanför vårt fönster. De försde ett väldigt liv och 0407 var det ingen mening att jag låg kvar i sängen och försökte sova. Tänk att fåglar kan skrika så mycket, helt otroligt och trots deras skrik sov både liten och stor gosse vidare.

Nu har vi kommit upp både jag och LillO och vi har redan varit i duschen och gjort oss snygga=) Han gillar stå i duschen själv och spola...


Få gratis tuggummin eller godis

Nu är sidan här vi alla har drömt om! På http://www.tuggummin.se är meningen är att man ska samla på sig poäng och byta in dem mot tuggummin eller godis. För att få poäng gäller det att besöka hemsidor, värva medlemmar, ta del av erbjudanden, delta i undersökningar samt värva nya medlemmar mm. Jag har inte varit medlem så länge men har redan lyckats få ihop ett gäng poäng. Regga dig du med och få 45 poäng som välkomstpresent, det finns tuggumin som "kostar" mindre än 45 poäng. http://www.tuggummin.se/friend/?id=18129 Har fått ett intryck av att detta är en seriös sida så varför inte liv upp livet med lite gratis tuggumin/ godis direkt hem i brevlådan!

Klicka på länken om du är intresserad! http://www.tuggummin.se/kontakt.php


Tävla hos Scotch® Magic™ 50 år och få en gratis tejprulle

Klicka på länken och va med och tävla. Tävlingen pågår hela 2011 och alla som är med i tävlingen får en gratis tejprulle.

http://solutions.3msverige.se/wps/portal/3M/sv_SE/EU-Office/Home/Features/Feature3/


Gratis Yoggi Yalla från Arla!

Klicka på länken http://www.arla.se/templates/FullWidthPage____33437.aspx

Gratis underkläder från Bigsamab.se

Alla som kan bjuda in sina vänner till denna sida http://www.facebook.com/pages/BigSam-AB/136443963067577 och lägga upp länken på sin facebook profil så skickar vi en HIPSTER TROSA/BOXER GRATIS inklusive porto. Skriv i loggen här vilken färg du ska ha och sedan vilken address den ska skickas hem till, så skickar vi den på posten till dig helt gratis. Leveranstid: 3-4 dagar!


Tiden bara flyger iväg

Ja nu var det et tag sedan igen.. tiden bara flyger iväg och jag hinner inte med någonting känns det som.

I söndags var jag och D på bio och såg "Kronjuvelerna". Vi tyckte varken att handlingen var något att ha eller att den var speciellt välgjord men det var iallafall så vi kom iväg och gjorde någonting tillsammans=)

I måndags hade vi treårig bröllopsdag och tror ni vi kom ihåg det?? Ingen av oss men min mamma upplyste mig så fint på eftermiddagen. Nu undrar säkert många hur tusan man kan glömma bort sin bröllopsdag och jag ställer mig ockås till den skaran, men det kan man tydligen. Detta året har jag mer fokuserat på att hitta på något roligt att göra tillsammans med D den 4 aug då vi firar 10år som par att jag helt måste ha glömt bort bröllopsdagen. Tilläggas bör att ingen av oss är någon romantiker men det kanske redan har framkommit, vi borde kanske bli bättre på den fronten båda två... Jaja så länge som vi är nöjda må det väl vara, vi har ju någonting mycket större att ha fokus på just nu=)

Igår var jag och gjorde ett extra ultraljud på Bebis och så fick jag åter lite järntillskott. Allt såg bra ut med Bebis vilket är skönt att veta. Nu börjar jag få lite rutin på stick och nålar men tycker fortfarande att det är obehagligt.

Annars då? Jo jag har betat av de flesta måsten innan Bebis gör sin entré.

Listan:

Sätta upp sängen och bädda
Leta upp kamerasladden
Packa BB-väskan
Köpa amningsbh
Kolla upp glasögonstyrkor och beställa glasen
Fixa bebiskläder
Baka lite kakor
Inventera LillO kläder

Tänkte att jag skulle se över LillOs klädstatus idag. Jag har faktiskt ingen koll på vad som är i hans gardrob för närvarande, men shoppinggalen som jag är misstänker jag att det kan vara rätt många par byxor i stl92.. Jaja, jag får ta ett ryck där senare idag. Några plagg är också för små som ska sorteras ut. Ja detta blev inget bra inlägg men mer än såhär hinns inte med. Återkommer senare...


Gratis, gratis!

Nu har jag precis lagt min beställning på ett par glasögon från LensWay, sista dagen idag så jag passade på nu medan LillO sover sin skönhetssömn.

Det har varit mycket gratis på sista tiden, dock har jag inte haft tid att uppdatera bloggen men gör det nu.
Om man messa GRUMME till 72130 så får man en SMSkod med en kupong på en Grumme såpa gratis.


Sunsilk bjuder på ett gratis schampo eller balsam

Gå in på facebook, där kan du få ett gratis Sunsilk gratis.

RSS 2.0