Få gratis ketchup från Heinz


Gå in och gilla Heinz Sverige på facebook och få en liten Heinz flaska gratis! Perfekt nu i grilltider!



Godmorgon du härliga morgon!

Sitter och käkar frukost och ska snart ge mig ikast med dagens måsten! Vaknade imorse och var snorig och rosslig i halsen och då gick det upp för mig varför jag varit så trött de sista dagarna, det är den årliga allergin som har slagit till. När jag öppnade dörren för att gå till förskolan började näsan rinnan ännu mera och så stack det sådär härligt i ögonen. Japp japp, kommer bli en kämpig vår i år men visst är det fint!

Nu ska jag återgå till hard work!




Ligger i sängen men kan inte sova!

Ja tänk att man kan blogga från sängen via sin mobil, ja utvecklingen går framåt må jag säga!! Även om jag är trött så har jag svårt att somna om kvällarna, så fort huvudet träffar kudden är det precis som jag blir piggare. Nu blir det lite NCIS, sen kommer väl LillO snart och sen kan vi somna gott.


Tröttheten har mig!

Såhär på kvällen känner jag att tröttheten tar mig…. Men nu är det dags att uppdatera bloggen lite så jag motar bort tröttheten ett tag till.

Igår var dagen D för LillOs nappbehov! Ärligt talat vet jag inte hur det har kunnat bli såhär men nu kände jag att det var dags att ta tag i problemet som jag antar vi som föräldrar har skapat på alldeles egen hand. LillO har velat ha sin napp HELA tiden även om den för det mesta bara har hängt i mungipan på honom. Till och med när vi har ätit så har nappen varit tvungen att ligga precis hans tallrik annars har han inte kunnat äta. MEN nu har det blivit ändring… frågan är hur länge vi står ut innan vi ge med oss… Nu får han bara ha nappen när han ska sova och det har varit en tuff match so far. Igår visade han tydligt att han ville ha nappen när jag hämtade honom från förskolan. Tog nog gott och väl en och en halv timme innan han slutade vara arg och då hade vi hunnit med en cykeltur hem med en sväng inom City Gross. Jag hade även hunnit med att städa halva lägenheten och Oscar hade hunnit ta ett bad innan han bara vände och blev glad. Det som fick honom att vända var hans nya fina sparkdräkt som han fått av vännerna vi hade här i påskas. LillO är mycket medveten om vilka kläder som är hans och hur de ser ut, så när han fick på sig dräkten med djuren på så satt han länge och studerade ena ärmen. Hans kommentar var; - Åoj! Vem kunde tro att vi gött upp ett sådant modelejon!


Igår hämtade vi även ut ett paket från Polarn &Pyret innehållandes två stycken skaloveraller, en i stl 92 och en i stl 98. Tanken är att han ska ha en nu inför båtsäsongen och en inför hösten. Hoppas att de blir lagom i storleken. Man får passa på när det är 50% rabatt.



 



  

Dag nummer två utan napp har gått över förväntan. LillO sken som solen när han hämtades från förskolan. Vi tog en sväng och hämtade upp en stokkestol som vi köpt på blocket och sedan hem till mamma och pappa för att lämna kamerastativet vi lånat av dem. Mamma liksom öppnade armarna för att ta emot LillO som sprang rakt förbi henne och kastade sig i armarna på pappa. LillO och morfar har något magiskt ihop. De hängde med varandra en lång stund först inne och sedan ute på gräsmattan. De strosade omkring i trädgården och småsnackade lite på deras sätt, härligt! Väl hemma vid parkeringen ville LillO gå åt andra hållet än vad jag ville. Det slutade med att han gick till biblioteket helt själv. Jag har aldrig sett att han kan gå så långt och när vi stod vi dörrarna visste LillO vart man skulle trycka för att komma in. Jojomän, jag anar att de är där ofta med förskolan. Vi gick inte in till bibblan utan kom bara innanför de två dörrarna. LillO fick trycka lite och sedan när jag tyckte att det var bra blev han upprörd och ville mer. Slutade med att jag fick ta honom under armen och gå hem. Men oj vad jag blev impad av hans skills. Både att gå dit och sedan hitta två dörrknappar och ta sig in.


När vi kom hem igen vart D hemma och vi åt kvällsmat, gött det. Nu sover LillO och vi andra sitter och näthänger. Imorgon ska jag och LillO på utflykt, hämtar honom tidigt efter att jag gjort lite måste grejer. Spännande vill jag lova, vi ska nämligen titta på en baby jogger vagn, tjohoo!!


Blir längre imon!

Tänkte göra ett långt inlägg idag men annat kom emellan och det annat heter Babyjogger city select. Å, det är inte mycket som ha fått mig att dregla så mycket efter en grej men denna tror jag verkligen på. Synd att den kan köpas för halva priset i USA dock... surt sa räven!


Gilla BABYBJÖRN på facebook och få en sked som tack!

Gilla Babybjörn på fejjan och få en sked för tack för hjälpen! Erbjudandet gäller till och med den 30/4 2011 så passa på eller tills lagret är slut!




Grötbullar

Iförrgår svängde jag ihop lite grötbullar. De blir alltid olika eftersom jag tar det vi har hemma. Denna gång blev det;

Rågflingegröt
2.5dl rågflingor
5dl vatten

1 pak jäst
150gr smör
3dl mjölk
2dl rostade solrosfrön
1dl vatten
fullkornsgrahamsmjöl
vetemjöl

Jag vet inte riktigt hur mycket mjöl jag hade i eftersom jag inte mätte. Jag bara hällde i lite och så blev det bra. Jag har mest i fullkornsgrahamsmjöl men eftersom degen skulle binda ihop bättre fick det bli lite vanligt mjöl också.




Hektiskt påsk

Oj vad mycket påsken har att erbjuda oss i år!! I går vad vi först och åt frukost hos mina föräldrar, en tradition som går mycket långt tid tillbaka. Det är alltid fint att måla ägg och byta. Detta år fick LillO också ett ägg men han hoppade målningen, nästa år kommer hans ägg också att bli målat… förhoppningsvis.  Efter det var det hem, ta emot gäster. En vän till mig med familj kom igår och ska stanna tills imorgon. Visserligen har vi stor lägenhet men det verkade ändå tufft att hysa dem inne hos oss. Lösning på detta är att de får sova ute i lokalen på gården. Jag har gjort så mysigt jag har kunnat och hoppas att det går bra att sova där.  Finns det hjärterum så finns det stjärterum som det så fint heter. Vi fikade lite ute i solen och pojkarna fick tillfälle att interagera med varandra.


På sena eftermiddagen bar det iväg ut till D föräldrar på lite middag. Vi var många som slöt upp vilket var roligt. Barnen fick leta upp sina påskägg med föräldrars hjälp och de fick så fina grejer. LillO tackar farmor och farfar så mycket för allt fint han fick! Vi var där tills halv tio, LillO somnade i bilen på vägen hem, vi softade lite på varsitt håll jag och D, innan jag somnade. Var riktigt trött på kvällen efter en intensiv dag. Vaknade av ett fint meddelande på mailen. En vän till mig har nedkommit med ett flickebarn. Ska bli härligt att träffas i sommar!


Jag åkte till stan tidigt för att fixa två ärenden och sedan hem igen och frukosterade med våra gäster. Vi har hängt större delen av förmiddagen men det är svårt att ta igen typ 10år! Nu har gästerna gått in till stan,  LillO sover gott i sin vagn ute i solen och en vän till D är här från Stockholm.  De hänger nere i soffan.  Jag ska hoppa in i duschen och göra mig snygg för kvällens födelsedagsfest . Sen ska vi äta lite och sedan fixa lite snacks inför festen. Tänkte att jag skulle göra lite baconrullar, sesampinnar och lite fetaostbollar att ha med. Födelsedagsfesten är anordnad som ett knytkalas och vi blev tilldelade att bidra med snackset eftersom all annan mat var paxad. Känns ju lite fattigt att bara komma med chips, pinnar och popcorn.



Såhär blev det slutgiltiga resultatet av min bäddning ute i lokalen...


In på bara skinnet

Det är få gånger man får tillfälle att sitta och reflektera över sitt liv. Innan jag fick den stora förmånen att uppleva hur det är att sätta någon före sig själv var jag väldigt självupptagen och livet kändes stundtals nattsvart. Jag har under perioder i livet mått väldigt dåligt utan att det för all del är något som jag uttalat. Några få nära vänner vet… några få har sett mig i de allra svartaste stunder. De stunderna är absolut inget jag är stolt över men nu har jag förstått att de var stunder som varit tvungna att gås igenom. Jag VET att jag inte är ensam om att känna mig ensam, lite bortkommen, bortvald… ja helt enkelt vilsen men när man är så långt ner är det svårt att ta emot hjälpen som erbjuds. Det är som i mitt fall inte heller säkert att man vet varför man mår dåligt. Nu i efterhand vet jag… nu förstår jag varför mitt liv ser ut som det gör och har sett ut, nu har bitarna fallit på plats. Tänk att det skulle ta mer än 29år att känna sig hel. 29år är en lång tid och de var de 13 senaste som allra tyngst. Vad är meningen med livet? Åt vilken riktning ska jag gå?


Det är stor skillnad från då och nu. För att ge en kortversion; För dåtidens jag var det viktigt att passa in, bli omtyckt, vara en i mängden helt enkelt. Jag letade efter mycket, efter mig själv, efter svar som jag visste inte fanns… Dåtiden jag var osäker, otrygg och ville inte släppa någon för nära in på. Jag behöll många tankar innanför pannbenet och delade endast med mig av valda delar av mig själv. Tror inte det var många som visste vem jag egentligen var. Dock uppfattades jag nog som en rätt gladlynt person med glimten i ögat som gärna pratade mycket med folk, och visst gjorde jag det men bara om obetydliga saker, saker om vardagen, viktiga samhällsfrågor ja saker i allmänhet men jag sålde aldrig ut mig själv på ett för mig utlämnade sätt.


Nutidens Jag vet vem jag är och vad jag står för. Nu bryr jag mig inte om vad andra har för åsikter om mig eller om jag uppfattas på ett felaktigt sätt. Nu fungerar jag som en hel människa. Visst stänger jag fortfarande in tankar, de svarta tankar kommer alltid vara där men jag vet nu hur de ska hanteras. Nu låter jag dem inte uppta plats en längre tid utan försöker istället bearbeta dem och hoppas att de svarta tankarna ska bli bra tankar som hjälper mig upp istället för ner, ner i det svarta hålet. Nu måste jag inte bara vara stark för mig själv utan också för en annan liten person. Nu hänger inte jag upp livet på livlinor längre som förr. Då trodde jag att bara jag får det eller gör det så kommer livet att fixa sig, så lätt var det inte och det gick åt många tusenlappar för att förstå att det inte var det sanna botemedlet. Botemedlet har ett namn, en vän som förstod och som tvingade mig att inse, det i kombination med mognad och att livet gav mig en annan roll har gjort mig till den jag är idag. Jag är så tacksam för allt jag har i mitt liv… MEN det finns alltid MEN.. De får man passa sig för och de löser man inte med att leka mussla!


Jag ska lära min LillO att livet stundtals gör ont men att det är så det ska vara. Lära honom att inte bita ihop och försöka vara stark själv utan att dela med sig. Det är ok att gråta, känna sig besviken ja att få utlopp för sin förtvivlan och besvikelse för det är först då byggstenar skapas för att bygga vidare på Jaget. Jag ska vara där för honom, hjälpa, stötta, älska honom villkorslöst men jag ska inte bana vägen för honom. LillO måste hitta sin egen stig i livet att vandra på men jag ska följa honom tätt efter.



Iförrgår, igår och idag

Har fått mycket gjort idag och känner mig faktiskt nöjd. Nu blir det lite recap eftersom jag inte har haft ork att skriva så mycket här de senaste dagarna!

I förrgår vart jag till BVC för 1½ års kontroll med LillO och han fick sin spruta. Det gick över förväntan och han var så tålig. Resultat; MVG på klossbygge, Längd: 81.5cm, vikt; 10480g. Först var han lite blyg men doktor Inga var så trevlig så sen gick det bra. Efter BVC vart vi till CityGross och där hittade vi fina jordgubbar så vi köpte ett paket för 29.90kr. Dessvärre såg det mycket godare ut än de var... I och för sig kunde jag ju listat ut det från början, jordgubbar i april är smaklösa och hårda. Men det stoppade ändå inte mig från att trycka ner alla nästa samtidigt=)





Igår bakade vi bullar och kakor då jag skulle träffa några partikollegor och hade lovat dem lite fikabröd. Det blev kanelbullar, syltkakor och kolabröd. Det uppskattades mycket vilket alltid är roligt att höra! Vi gjorde STORA bullar eftersom de vart tänkta till stora pojkar! Oftast när jag bakar bullar kör jag samma recept eftersom det jag har är SÅ bra! Det är ett säkert kort som man inte kan misslyckas med och resultatet blir alltid samma= supergoda bullar. Det är första gången jag har gjort bullar i denna storleken. Min mamma har alltid sagt att det inte är gott med för stora bullar och kakor men jag tycker att hon har fel. En stor kanelbulle och ett stort glas mjölk är mumma!!



Både idag och igår har det varit ok väder så då har jag och LillO varit ute och lekt här hemma på gården. Han tycker om att strosa omkring och upptäcka lite nya saker. Jag för min del går lite vid sidan om och huttra. Varför är jag så duktig på att ta varma kläder på mitt barn men inte på mig själv?? Idag har vi varit ute nästan två timmar, vilket resulterade i att LillO var jättetrött och slocknade som en stock i sängen redan lite över 19.

Jag för min del har hunnit med att dammsuga, moppa golven, städa badrummet på ovanvångingen, storstädat köket och resat upp lite där det behövdes. Jag har ibland svårt att förstå vad all skit kommer ifrån. Tycker att jag dammsuga och moppar golv si så där varannan dag! Men det känns härligt med nymoppade golv.

Jag och LillO har varit en sväng och tittat på badminton. Han tycker att det är kul att titta på och idag hade vi med en kanelbulle och så hade han med sig en egen vattenflaska så det kunde inte vara mer underhållande. Efter det var vi till leksaksaffären för att köpa pussel och titta på barnvagn. Jag hade läst på nätet att de skulle vara återförsäljare till Babyjogger men när vi kom dit fanns det inte något exemplar alls på dessa vagnar och vi fick till svar när vi fråga att de skulle komma in igen i augusti, kanske i juli då alla vagnar är slutsålda. JAHA på den! Så det blir till att åka till storstan en passande dag och tittar vad Babyproffsen har att erbjuda. Jag har nog bestämt mig för att det är en vagn från Babyjogger. Tycker den uppfyller allt det jag letar efter i en vagn.  


Barnvagnsdjungel

Jag hade inte en susning om att det finns ett så stort utbud av barnvagnar men nu är jag allt uppdaterad. Jag var ju helt supersäker på att vi ville ha en Emmaljunga twin Nitro då vi har haft en enkel sådan och bara älskat vagnen men nu är jag helt övertygade om att det inte blir en sådan då den är alldeles för tung att få in i bilen. Nu är jag mer inne på en Babyjogger city select, en svart. Man får hela tiden väga för och nackdelar... ja mycket att tänka på helt enkelt!


Emmaljungan



Babyjoggern

 


Senaste veckan

Senaste veckan har varit rätt kass för min del med mycket stress och diverse bakslag men nu känner jag att jag börja komma på banan igen.

Torsdagen bjöd på husvisning. Vi hade väl egentligen på känn att objektet inte var något för oss och helt riktigt så vart vi inte så nöjda. Jag tror att man måste se många hus innan man hitta det som vi verkligen vill ha. I fredags var jag och LillO på utflykt och hälsade på C. Vi vart först in till the big city så jag kunde lösa ut en ny telefon då min gamla lagt av. Efter det hämtade vi C på jobbet och åkte hem till henne. Vi blev bjudna på supergoda våfflor, gick en runda och hamnade på en lekpark. LillO fick gunga och han liksom log med hela fejjan och tjoade och tjöt av lycka! D var ute på AW med sitt jobb och sov över på jobbet så jag och LillO var själva hemma. LillO somnade i bilen på vägen hem men vaknade och ville inte somna om. Han klängde och hade sig men till slut fick han ligga i D:s säng och då somande han. Dessvärre somande jag med så det blev en kort fredagskväll för vår del. Jag vet inte vad det är som har gjort att vår annars harmoniska gosse har blivit så klängig och gnällig. Kanske beror det på hörntänderna som håller på att spricka upp i nederkäken eller på att han är lite snorig och febrig emellanåt eller är det en utvecklingsfas som ska gås igenom... Vi har peppar peppar inte haft en enda VAB dag ännu då LillO har varit ett av de friskaste barn jag känner till. Men det kanske betalar sig nu?? Å det lär inte bli bättre imon då vi ska till BVC på 1½års kontroll, ja oj oj oj vad tiden går, han blir ju 1½år idag... Jag håller tummar och tår att han inte får feber av sprutan som han ska få. Ja hur som helst... Igår var vi hos D.s pappa och firade honom då han fyller år idag. Vi fick god mat och hade en trevlig kväll. Efteråt var jag på bio med tjejerna och jag kan varmt rekommendera filmen vi såg; "Hur många lingon finns det i världen?"

Måste bara skriva att jag tycker det är drygt att skriva när allt man skriver försvinner hela tiden! Förbättring blogg.se!!!


Få en risifrutti päron

Om du har ett konto på facebook kan du gilla risifruttis sida och få en risifrutti päron. De delar ut 5000 st gratis, först till kvarn!

http://www.facebook.com/#!/risifrutti


Milda bjuder på smör eller grädde!

Klicka på länken för att komma vidare!

http://www.enbarnsligarevardag.se/

V25+0 idag

Tänk vad tiden går fort, är redan i vecka 25+0 och det känns som igår som LillO föddes=) Jag känner mig större vid denna tiden än förra gången men det kanske bara är en känsla! Jag känner mig mycket generös idag och bjuder på en åderbrockbild! Det ser MYCKET värre ut i verkligeheten men det var svårt att få med på bild.

Fick en förfrågan via SMS igår om jag ville följa med en vän och titta på en vernisage och givetvis ville jag det. Så där har jag varit idag. Har hunnit med lite måsten vid datorn också... tänk hur mycket fritid jag hade haft om inte alla måsten var i vägen!!!

Igår tyckte jag att vi effektiva jag och LillO men idag är jag lite besviken och fundersam... Vi hann med att städa halva lägenheten och tvätta lite ytterkläder, bla min jacka. Jag kommer ihåg att jag tömde innehållet i mina jackfickor på köksbordet såsom plånboken och nyckelknippan och nu är de spårlöst försvunna. Jag önskar att jag var Saida nu så jag snabbt och lätt kunde leta upp dem igen men de är ingenstans. Jag brukar annars ha bra kom-ihåg- minne men jag har faktiskt ingen idé. Det känns som att de inte kunde ligga på bordet och jag tror att jag kommer ihåg att jag också tänkte det och flyttade dem.. men vart kommer jag inte ihåg. Men att de är någonstans i lägenheten är jag övertygad om eftersom jag har ståltråden som var det sista jag köpte i ryggan och bilen är hemma och låst och vi är inne i lägenheten så in kom vi ju jag och LillO. Jag läste en artikel på aftonbladet för ett tag sedan att gravida INTE har gröt i huvudet men det är precis vad jag verkar ha... TYcker att jag har letat igenom hela lägenheten men får nu ta ett varv till!

UPPDATERING!!

Plånkan och nycklar är upphittade. Ordentlig som jag är hade jag stoppat ner dem i fickorna på min Canadian Goose jacka! Sådär ja, nu kan man vara lugn igen och avnjuta en härlig pizza som D har gjort! Gött gött!




Jag njuter...

Graviditeten med LillO var en dröm, mycket smärtfri sånär som lite foglossning i slutet. Graviditet nummer två har gjort sig mer påmind om att kroppen är äldre. I början mådde jag lite illa men inget allvarligt att klaga på, sedan kände jag av lite foglossning i typ v 8 men det gick över efter några veckor, så skönt. Har haft lite känningar i fogarna nu på senaste tiden om jag går längre sträckor men som sagt man ska inte klaga... Något som jag däremot måste få klaga lite över är de kommande bristningarna på magen... ja jag ser de komma smygandes. Denna fantastiska upptäckt gjorde jag igår. Upptäckt nummer två gjordes av D idag när vi stod i badrummet.
- Har du sett vad du har där, sa han och pekade mot mitt ena knäveck.
Jag vänder mig om och kollar och mycket riktigt, åderbrock, feteåderbråck!!! Så nu är det fet kräm på magen och promenader som gäller! Egentligen så vet jag att man inte kan göra så mycket åt bristningar på magen, fick ett par med LillO men inte så farligt. Bekämpning mot åderbråck ska enligt goda råd från nätet vara raska promenader och tryck mot benen. Faktum är att jag går upp i vikt som en elefant, alla blodådror är synliga, har fått åderbråck på ena benet, ser hur zebraränderna intar min magen, har ont lite här och där, gråter floder för minsta lilla och kan ni tänka er, jag njuter i fulla drag=)


RSS 2.0