Varför ska det vara så svårt att sova?

Så ligger jag här helt klarvaken och kan inte sova. Fåglarna kvittrar så härligt och pojkarna sover gott. Behöver sova!!

PolarnOPyret byxor

Som jag tidigare har skrivit om har PolarnOPyet ett bra erbjudande nu där man kan köpa höstens jeans och twillbyxor för halva priset. Jag slog till och köpte LillO fem par. De tre första paren är i stl 92 och det sista paret köpte vi två av och de i stl 98. Han kommer att bli så fin min lille gosse! Priset tycker jag var helt ok.








I did it again, tack LensWay!

JAAA, jag vann ett par glasögon ifrån LensWay igen, tack så jättemycket, är så tacksam! Dock har jag gjort mig av med mina styrkor men ska ringa optikern imorgon. Fatta vad glad jag är, glasögon är något som har kostat mig, eller ja mina föräldrar så väldigt mycket pengar. Därför är det extra trevligt att FÅ TVÅ par gratis inom loppet av mindre än tre månader! Förra gången beställde jag ett relativt neutrala glas, denna gång tänker jag satsa på ett lite mer fräsigare par. I skrivande stund kom jag på! Jag kanske ha sparat lappen som följde med glasögonen och där står nog mina styrkor på, detta måste kollas upp innan jag behöver ringa optikern. Är ju lite pinsamt att be om mina styrkor men inte köpa några glasögon.


Börjar drar ihop sig...

Ja nu börjar det dra ihop sig till dagen D och jag gör allt för att den virkade filten ska bli färdig i tid. Har virkat ihop alla 150 rutorna så nu är det bara alla trådar som ska fästas och sedan sy langett runtom. Fästa trådar är bland det värsta jag vet, antagligen därför filten mest liknar en ryamatta just nu!


Effektiv dag

Igår började jag städa skåpen i köket, det behövdes verkligen. Dock hann jag inte klart då det var annat som kom i vägen men idag blev det färdigt. Har förövrigt städat lägenheten så nu ser den ok ut igen. LillO har varit på bra städhumör, lekt lite med sitt lego, städat lite och sparkat boll mm. Jag är så glad i min pojk!

Jag har också hunnit varit med och tävla i LENSWAYS tävling om ett par glasögon, hoppas att jag blir en av de 1000 som vinner. Jag återkommer senare med svar.

Om detta ska vara en effektiv dag så var gårdagen sannerligen INTE det. Vi var hemma hos mamma och pappa och gjorde ingenting... hela dagen. Förutom det att jag var till sjukan en vända så gjordes ingenting och det var faktiskt rätt skönt det med. LillO badade i poolen flera gånger och hans morfar har nu lärt honom hur man ska spruta ner allt och alla med vattenslangen. Jo jo, LillO lär sig både ett och annat hos mormor och morfar! Solen gassade så idag har vi fått hålla oss lite inomhus.

Vi fick två plagg som vi köpt på Blocket på posten idag. Jag har köpt LillO en ny fleece och Bebis har fått en skaloverall. Ja, jag VET att det är tidigt för en stor skaloverall men det var så billigt så jag kunde inte motstå. Senare idag ska vi hämta ut ett paket från PolarnOPyret som kommit till oss på posten. De hade ju 50%REA på höstens nya byxor på nätet så där vart jag inne och fyndade lite... Köpgalen? Nej men jag gillar POPs kläder och byxor behöver LillO senare i höst så varför inte köpa dem nu till halva priset?


Tar mig ett järn!

Igår var jag på MVC och fick min järndos. Det var mindre otrevligt denna gång men fortfarande känns det inte helt ok. Hoppas att lite av tröttheten jag känner försvinner och att jag kan börja njuta lite av den sista tiden som gravid. Nu är det inte många dagar kvar och ja, jag känner mig STOR. Värmen har kommer vilket egentligen är skönt men i dessa tjockistider känns det endast som en plåga. Fick en sådan huvudvärk igår efter järndosen och på kvällen tror jag att jag hade lite feber för jag somnade tidigt i soffan dock efter Allsång på Skansen men vaknade lagon vid 23 och frös som en galning. Biverkning av järnet? Nästa gång det är påfyllning av järnet är på lördag och då på förlossningen, håller tummar och tår att Bebis vill titta ut lagom tills dess.




LillO säger Bebbe... men vad betyder det?

Nu har jag och LillO lyckats se trailern till dagens avsnitt av "Livet på BB". I slutet av filmsnutten ser man en bebis och LillO har sagt flera gånger "-Bebbe". Första gångerna var jag inte säker på att jag hört rätt men nu efter ett antal gånger är jag helt säker. Frågan är nu vad det betyder? Uppfattar LillO verkligen att det är en bebis? Vi, eller ja jag har pratat mycket om Bebis i magen, men det verkar inte alls ha gått in... Idag pratade vi åter om Bebis och LillO klappar min mage och säger - Bebbe.

Jag har inte trott inte att LillO är medveten om vad Bebis egentligen är men nu är jag osäker. Kanske han ändå någonstans förstår att små människor, mindre än han själv är bebisar? Det skulle vara intressant att får en bild av hur han uppfattar det och hur hans tankar går. Något som jag märkt är att han tycker att min mage sticker ut, det finns inte så mycket plats för honom att sitta på längre när han vill sitta i famnen. Det ska bli roligt att se hur han kommer att reagera den dag då vi får hem vårt andra underverk, om nu allt går väl. Det viktigaste för mig är att övergången från ensambarn till storebror kommer att bli smidig för LillO.


En liten tillbakablick

Oj, vad tiden bara rullar på!  Midsommar har ju hunnit både att komma och gå. Midsommar började inte alls så som jag hade planerat utan på förlossningen. Mitt järnvärde har ju inte varit något att tala om så någon doktor hade bestämt att jag skulle fylla på mina depåer just på Midsommarafton. Tydligen var det mycket att göra på förlossningen, fick sitta och vänta i två timmar, höra två kvinnor skrika ut sin smärta innan jag fick mitt järn. Tog inte mer än 20 min max och sen kunde jag åka hem igen. Men under den tiden hann jag bli mäkta stresad av att jag inte skulle hinna med alla kvällens förberedelser. Midsommarafton firades i mina föräldrars hus då de inte var hemma. Vi hade bjudit dit fina vänner för en kväll i lugn och ro. Det avnjöts både sill, nubbe, grillat och jordgubbar och glass. Riktigt gott och mycket trevligt. Tyvärr ansåg vi att vädret var för ostabilt för att sitta ute men vi satt bra inne också=) LillO var med de första fyra timmarna men somande när kubbspelet var över. På kvällen när alla var sådär härligt mätta kamperade vi i "På spåret". Ja vad ska man säga, pojkarna vann med en liten marginal... Ett STORT TACK för en fin kväll!

Midsommardagen var lugn här hemma, gjorde inte för många knyck. På kvällen gick jag och några vänner ut för en god bit mat. Vi hamnade sedan på puben och vi skymtade en kändis. Jaja, eller kändis och kändis, Big Brother Gurkan.

Jag tycker det är riktigt fint när D också är hemma även om vi gör olika saker på varsitt håll. Blev nästan bortskämt med att ha honom hemma i hela tre dagar=) Nu är det måndag och allt är sig likt igen, jag och LillO har våra rutiner... Skönt på ett sätt.


Torkyväskor

Jag har ju glömt att skriva om att det har kommit två stycken Torkyväskor hem i brevlådan. Perfekt att ha en i bilen och en under vagnen. Det är nästan lite sjukt en jag kommer inte ihåg sist jag gick hemifrån utan att ha med mig någon form av papper=) Ni har väl inte glömt erbjudandet som Torky har va? Vet att jag har skrivit om det tidigare.


Vardagsmat...

Igår var en fin dag. Jag och LillO åkte för att leka med en kompis till honom som vi inte har sett på mycket länge. Det var riktigt roligt att se pojkarna i action och jag har aldrig sett LillO så aktiv hos andra förr. Jag kunde tydligt se hur han njöt i fulla drag. Han tog för sig och visade att han har börjat att kommunicera i leken, roligt att se. Vi var och hälsade på i drygt två timmar sedan var det dags att åka till mormor och äta lite god fisksoppa. Mamma hade provat ett nytt recept vilket både hon och jag tyckte var lite lam i smaken men det föll LillO på läppen.

Igår gjordes det stora midsommarinköpet på COOP. Jag passade även på att göra mig av med två rabattkuponger från Libero, kändes konstigt att köpa småblöjor igen=) Så nu har vi bunkrat både stora och små blöjor. Lite roligt var det att de tog 24öre för ett kilo nypotatis och oj vad folk rev och roffade åt sig, riktigt roligt att se.

Idag har vi varit på marknad hela familjen. Vi var och hämtade D på jobbet, sedan besökte vi Harry´s för lite påfyllning av energi. LillO fick så mycket uppmärksamhet av den snälla servitrisen, både vatten MED is, ritpennor och en glass, gissa om han njöt. Precis när vi skulle gå fick han även en Nalle. Det är roligt att gå ut och äta med honom på restaurang, det känns som han skärper sig lite extra. Vi var lite stressade när vi körde hemifrån att jag glömde hans haklapp men han spillde inget! YAY!

Nu ska jag virka lite.. mys mys.

På onsdag ger LENSWAY bort 1000 glasögon


Nu på onsdag ger LENSWAY bort ytterligare 1000 par glasögon. Gå in och reggade DIG och få chansen att vinn ett par DU också. Jag är supernöjd med de jag vann förra omgången. Klicka på bilden för att komma direkt till länken på facebook för att delta.




Imogron bjuder Trumfglass på glasskalas. De ska återkomma om tiden.



Tråkigt väder

Vart tog sommaren vägen? Nu i några dagar har det inte alls varit lika fint väder som jag hade hoppats på men jag håller tummarna för att solen och värmen bestämmer sig för att komma tillbaka.

Nu är jag och LillO färdiga med morgonbestyer och styr vår kos till Coop. Tänker att det inte är så mycket kö nu på morgonkvisten som det är senare idag eller imorgon, misstänker att det är många som vill få tag i sin midsommarmat=)


Vanlig dag

Måste bara skriva några rader om GB. De har ju lovat att de ska ge bort 1000 rabattkoder á 15kr varje dag nu inför midsommar och i mina öron låter det helt ok. Dagens kuponger skulle släppas idag kl 1500 var det sagt. Men när klockan slog 1500 var det många som väntade och det fick vi göra. Efter ca en timme kom det upp att vi som väntat hade missat och att de 1000 kupongerna hade gått åt på under minuten, trist men ärligt talat hängde jag inte läpp för det även om jag tyckte att det var konstigt. Underhållsvärdet var alla sura inlägg på GBs facebook sida där många upprivna skrev hur illa de tyckte att det var. Jaja jag har inte tänkt så mycket på det men nu på kvällen lekte LillO med min mobil och råkade öppna GB appen jag har på IPhonen och då helt plötsligt gick det att få en kupong! Fattar ingenting men nu fick jag ju en kupong. Själv tycker jag det inte är värdet i sig utan mer en kul grej.

Tagit det lugnt idag. Egentligen har vi inte gjort något vettigt alls vilket jag inte skäms ett dugg för. Fick fint besök av K som kom lagom till lunch. LillO hjälpte till med lunchen men somnade innan vi hann å äta. Han har utvecklat ett stort intresse för kokböcker och kan sitta i en halvtimme och bläddra i dem, kan det vara så att jag har påverkat honom månne?

Vi gick ut vid fyra tiden för att uträtta några ärenden och när dessa var gjorda släppte jag ner LillO så han fick gå lite bredvid vagnen. Han gick i 1½timme och de små benen trummade på må jag säga. Han tyckte att det var roligt och njöt av varje steg i friheten. Från stan och hem lät jag honom bestämma vart vi skulle gå och det var festligt att låta honom få navigera hem. Vi tog en runda till bibblan också. LillO tycker det är så kul att trycka på dörröppnarna så där brände vi mycket tid=)





Nu finns det glass från GB i deras IPhone app

Efter lite strul kan man nu få 15kr rabatt på en glass från GB via deras app på IPhone, så passa på nu!

GB bjuder på glass kl 1500

Idag ger GB bort 1000 glasskuponger à 15kr klockan 1500. Gott gott!

Uppe innan tuppen

Urk, vaknade alldeles för tidigt idag. Trodde klockan var mer men när 03.48 när jag vaknade första gången, då kände jag mig rätt utvilad ändå=) När D´s klocka pep 0615 var jag inte lika pigg, och när LillO vaknade en 15 minuter senare kände jag att det skulle bli en tuff dag. Nu är vi "uppe", LillO har fått i sig några bitar på sin macka och jag har duschat och bädat sängarna. Nu går jag och pular runt lite och gör lite nytta. vattna blommorna mm. Jag går verkligen in hårt för att de älskade blommorna ska trivas i vårt hem. Idag har jag till och med blandat dem en drink i form av "Blomstra växtnäring".

SKa ta itu med lite stryktvätt nu innan vi går ut på stan, idag SKA linsvätska inhandlas och inte glömmas bort.


Från pannkakor till krogbesök

Har haft en konstig känsla hela dagen att det är fredag. Tji fick jag när det gått upp för mig att det är måndag. Som vanligt på måndagar stod det städning på schemat. Jag tycker att det är skönt att börja veckan med att städa ut veckan som varit, detta görs här hemma med att dammsuga och moppa golven. Senare på förmiddagen kom mamma förbi för att hämta LillOs rullgardin då hon skulle sy honom en ny. Jag hade tidigare på förmiddagen ringt till MVC eftersom jag någonstans hade i bakhuvudet att jag skulle på provtagning hos dem. 11.07 ringer BM tillbaka och bekräftar att min magkänsla stämde. Fick slänga mig i bilen då provtagningen stänger 11.30, då var det tur att mamma var här så jag slapp ta med LillO. Väl hemma igen åt jag och LillO lunch och sedan somnade han gott i sin vagn. Han vaknade till efter 45minuter och då gick vi båda upp till hans säng där vi båda somnade=) (Gött gött tänkte den trötta modern)

Vid 15.00-tiden fick vi fint besök av S och W. Jag gjorde pannkakor till pojkarna och de fick leka av sig i någon timme innan de for igen.

D kom hem en timme tidigare idag och gissa om jag blev förvånad när dörren öppnades. Det innebar att jag i lugn och ro kunde göra mig iordning för krogbesöket med tjejerna. Det var mycket trevligt att ses då det var långt tid sedan.

Nu sover mina pojkar och jag får tid för mig själv vilket är väldigt ovanligt. Det är många tankar som flyger runt i mitt trötta huvud... Hur mitt liv har varit, hur det är nu och hur det kommer att bli... Mjo, det är nog tur att jag inte får tid för mig själv så ofta...


Hyllning till mina "mammor med barn"!

Mammamiddagen i lördags var helt fantastisk, tusen tack H för en härligt god middag och för att vi fick komma och hälsa på dig. Jag blev löjligt bortskämt och det var så underbart att ses igen. Det var hur längesedan som helst som tiden bara flög iväg så som den gjorde i lördags. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och hade det så trevligt, kändes som vi kom närmre varandra. Visst ska man leva i nuet men när jag ser tillbaka på det 1½år som varit önskar jag att jag skulle uppskattat nuet mera, mycket mera. Konstateras kan att jag har haft en sådan underbar tur att hamna i en mammagrupp med så fina människor, blir alldeles tårögd när jag tänker på det. Å det var nästan så tårarna sprutade när vi tillsammans mindes alla våra fina stunder ihop med våra små kottar. Idag är de fortfarande små men nu är de alldeles egna individer, egna personligheter med otroliga viljor. Mitt hjärta bara smälter samtidigt som det smärta då jag tänker att den allra första speciella tiden som förälder för alltid är borta, passé. Klart att minnena är kvar men det vi upplevde då tjejer, det var något alldeles magiskt. Både mammor och barn i LillOs mammagrupp kommer att betyda mycket för oss båda. Jag är så glad att jag fick och får dela upplevelser med er, tack för att ni finns!


Goodiebag till gravida


 Nu kan alla vi som väntar barn få en Goodiebag från SALUS ANSVAR och försäkringar. Gå in på Facebook och gilla deras sida och beställ en du också. Tryck på bilden för länken.


Ny rullgardin

Tusen tack snälla mamma för att du har sytt en sån fin rullgardin till LillOs rum, den blev jättefin. Med på kortet ses också ett par av de fina gröna växterna, tjusigt blev det i sin helhet tycker jag. Bilden är urusel och den är mycket fina i verkligeheten.


Bull och brödbak

I förrgår bakade vi bullar och igår bakade vi bröd. Det är så roligt nu när jag och LillO kan göra saker tillsammans. Han tycker det är roligt att se när KitchenAiden får arbeta och gasa gärna upp den på full gas! Eftersom frysen blev länsad så gör vi vårt bästa för att fylla den igen. Nu finns det ett bröd och 50 bullar iallafall. Fortsättning följer...






Nya krukväxter

Igår var en effektiv dag här hemma, jag fick mycket gjort. Efter en liten olycka med frysdörren var vi tvungna att avfrosta, lite tur i oturen kan man väl säga. I frysen fanns både det ena och det andra så det kändes ändå lite skönt att rensa där, så nu är det rent och fint i frysen igen. Efter det åkte vi till återvinningsstationen med ännu mera skräp som vi hittat här hemma när vi städade på morgonkvisten och på vägen hem igen körde vi förbi en blomsteraffär som hade 50% REA. Jag hittade 6st gröna växter så nu ser det fräscht ut igen i våra fönster på ovanvåningen. Växterna som prydde innan var bland annat två fikusar som vi haft i ca 10 år och de har haft tre boende innan vi flyttade hit så det hade helt enkelt gjort sitt. Jag är helt usel på att ta hand om mina krukväxter men dessa ska jag försöka vårda på bästa sätt nu när jag är hemma. Nu på sommaren tar solen så mycket på dem och ibland glömmer jag att rulla ner rullgardinerna och då är det kört!

Fick en underbar sovmorgon och frukost på sängen idag. Även om man inte sover sådär överdrivet länge så är det skönt att få bestämma själv när man vill gå upp. För om jag ska vara ärlig så sov jag inte så mycket efter att LillO vaknat ändå men det är skönt att ligga och dra sig i sängen…

Idag är det mycket som står på schemat såsom ett besök på stan och tjejmiddag på annan ort, något som jag sett fram emot mycket länge så det är bäst att jag hoppa in i duschen nu och börja göra mig iordning. Ha en trevlig dag alla!


Livet som hemmafru

Nu har jag påbörjat hemmafru livet på riktigt och om sanningen ska fram så är det allt annat än glamoröst. Jag funderade fram och tillbaka många gånger innan jag så beslutade mig för att säga upp LillOs förskoleplats. Det var många faktorer som vägdes in och tankar som; - Hur ska det bli? - Vem vinner på vad? - Är jag egoist? Hur det kommer att bli kan jag bara föreställa mig, i det långa loppet så hoppas jag att både jag och LillO vinner på att han få vara hemma med mig i längden och JA visst är jag en STOR egoist. För mig är det naturligt att han ska vara hemma. Visst är jag medveten om vad en förskola kan ge honom rent utvecklingsmässigt MEN jag är helt övertygad om att vi som föräldrar är det bästa för vår pojke. Tänk vad lyckligt lottade vi är, jag njuter av varje minut jag får vara med honom och ser det som en förmån. Nu går tiden så snabbt och jag kan se hur han utvecklas från dag till dag vilket är jättehäftigt. Det är mycket som händer i hans lilla hjärna och jag funderar ofta på vad som rör sig där inne i LillOhjärnan. Han är en mycket medveten liten man som vet vad han vill och som vil utforska världen i sin takt.. på sitt sätt. Han väljer vad han vill uppfatta och han förstår otroligt mycket mer än vad vi kan tänka oss.

Somsagt, livet som hemmafru är allt annat än glamoröst. Dagarna fylls av alla måsten för att hålla hemmet flytandes, ni vet.... städa, dammsuga, moppa golv, tvätta, stryka, ja det som hör till vardagen. Detta är sysslor som på pappret går rätt fort att utföra men som i praktiken kan ta hur långt tid som helst. LillO är väldigt hjälpsam av sig och vill hjälpa till hela tiden och jag har från första stund låtit honom vara med. Vi dammsuga tillsammans, vi kör med två moppar när golvet ska moppas, han samlar ihop tvätten och lägger in den, han sortera tvätten osv. Vi har roligt tillsammans och jag låter grejer få ta tid. Jag älskar var enda minut men visst kör det ihop sig ibland och då är det bara att ta det med lugn och ro även om det kostar på och tålamodet sätts på prov.


Skörden av Mobilkuponger

Hämtade ut ett gäng mobilkuponger idag på Willys, inte nog med att jag fick sex produkter gratis jag fick 9kr tillbaka!

Milda har en kampanj nu där man kan få 500gram margarin, tampongerna kan man spela till sig på ett spel hos Libresse och Triumfglass delar ut glassar då och då på facebook. Oliverna är från FONTANA och var nog någon engångsgrej.


Årets första jordgubbsrulltårta är bakad

Visst är det härligt med jordgubbar i mängder. Jag bara älskar denna tiden på året och jag älskar jordgubbar. Dock kan jag inte äta för många då jag får utslag men visst är det gott. Nu är första jordgubbsrulltårtan bakad och den smakade ljuvligt vill jag lova.


Lite gratis som har dykt upp i brevlådan de senaste veckorna

Nu verkade som Torky kör många kampanjer samtidigt. Man kan fortfarande få en Torkyväska HÄR. Kampanjkoden är TOG2011.

Dessa två flaskor fick jag av Goodiebag, vill du också bli medlem klicka på länken. De har lite erbjudande då och då så kika in vet jag.



Det här kom från Tampons for free, ett litet prov på en intimtvå och ett gäng tamponger. Tror att jag har tipsat om dem innan men gör det igen.



Här är de omtalade glasögonen som jag vann från Lensway! Jag valde dock en dyrare båge så det gick på 108kr med frakten men det var det värt och många gånger därtilll. Tack Lensway. Jag tror att det kommer att dyka upp en ny tävling inom kort så håll gluggarna öppna så har du också chansen att vinna ett par.



Igår kom denna 45cm jätteekorre ifrån Serla. Vi har samlat märken och sedan fick vi de sista utav Sandra, STORT tack. LillO tycker den är jättehäftig!



Vi var igår och hämtade ut en jättefin body till Bebis på Kapp Ahl. Jag har fåt en kupong på en gratis body men glömt hur jag gjorde för att få den. Värdet på bodyn är 79.90kr så jag tackar ödmjukast=)


Lite gratis tips jag hittade idag!

Idag har jag och LillO varit på tur i grannkommunen och då hittade vi dessa erbjudandena på ICA och COOP. Själva nappade vi inte på något av dem men tänker att det kanske är värt att dela med sig av iaf!






Trött och åter trött

Erkännas bör att jag faktiskt känner mig trött nu och då är det extra roligt att det har kommit så mycket gratis hem i brevlådan! Det redovisas en annan dag. Nu är jag till och m,ed för trött för att virka och då är det illa!!


Virkningen har åter tagit ett hårt grepp om mitt liv!

Nu har jag fastnat för virkningen igen. När LillO föddes fick han en virkad filt av mig som en välkommen till världen present. Då när den äntligen var färdig tänkte jag att blir det flera barn så sätter jag bara dit en till namnlapp med syskonets namn jämte LillOs. Men nu tänker jag att det kunde vara kul att göra samma sak för Bebis. Filten som gjordes till LillO hade alla fina olika färger på mormorsrutorna men nu har jag faktiskt fler måsten än vad jag hade sist så denna gång får det bli en mer blandad variant av snygga blommor och helfärgade rutor. Att göra en hel ruta med bara en färg sparar trots allt väldigt mycket tid och tid har jag rätt lite om nu om sanningen ska komma fram. Jag har gjort ungefär 70 rutor av 150... men jag har ju 44 dagar på mig=)) Håll tummarna för mig att den ska bli färdig!


En gratis hushållshållare från TORKY

För ett tag sedan svarade jag på en enkät från TORKY och som tack för det damp det ner en rulle och en hushållshållare som man kan sätta upp på väggen, tack! Jag hade faktiskt helt glömt bort att jag svarat på någon enkät så det blev en trevlig överraskning.


STORT TACK till Lensway för mina fina glasögon

Igår kom det ett fint paket till mig på posten innehållandes glasögonen som jag vann hos Lensway. Jag provade dem och de satt som en smäck, möjligtvis är skalmarna lite långa bakom öronen men vad gör det. Tänk att få ett par glasögon för 49kr för frakten och 59kr för bågen=108kr totalt! Förra gången jag skulle ha ett par glasögon var efter en resa till NYC och någon snott mina glasögon i bagaget, då gick de på 6000spänn. Jag är så nöjd och faktiskt lite rörd att ett företag villigt ger bort något som så många behöver. Än en gång, stort tack!


RSS 2.0