Bortbjudna!

Imorgon är vi bjudna på en grillkväll till goda vänner. Det är kortum att ha med sig något till värdparet, valet bruka falla på chocklad eller en blomma vilket är rätt trist. Så jag håller på att baka ett smarrigt bröd och kommer också att ta med en flaska rödvin, båda väl anpassade till grillmeny. Det låter alltid så fjantigt när tvkockar beklagar sig att det inte är lukttv de är med i men ni ska bara veta hur mycket vårt kök doftar av både vitlök och soltorkade tomater. Det doftar ljuvligt och jag drömmer redan om morgondagen när jag får baka av dem och vårt hem åter fylls med den ljuvliga doften av nybakat bröd.

Pizzabröd till frukost

Till kvällsmat festades det på hemmalagad pizza här i hemmet, mycket gott. Jag gjorde med flit mycket deg så att det skulle räcka till något gott frukost bröd imorgon då utbudet på bröd inte är så stort såhär på en söndag.

Jag slängde på resterna som blev över när jag bakat ut pizzan så man kan väl säga att det blev ett pizzabröd!

Grundrecept för pizzadegen på en höft!

50 gr jäst
5dl ljummet vatten
3krm salt
½dl olivolja
ca 11-12dl vetemjöl (tappade räkningen men nåt sånär)

Blanda ihop och låt jäsa under bakduk i ca 45 min. Degen ska vara rätt lös

Olja in en plåt och själp upp ungefär halva degen, fukta händerna med lite olivolija och platta och dra försiktigt ut degen om du ska göra pizza. Till brödet behöver du endast själpa upp degen på en lätt smord plåt.

Släng på lite vad du har på hemma, i detta fall grundade jag med passerade tomater följt med lite riven ost, svamp och tomat.






Första skörden!

Det är mysigt att odla och greja i en trädgård tycker jag, men har man ingen så får man ta till andra medel. Jag valde att odla i diverse murbrukshinkar och backar. Jag riktigt såg på pappa hur ont det gjorde i honom när han borrade hål i de då nyss nyköpta murbrukshinkarna och backarna, men som plåster på såren pappa kan jag nu meddela att det givit resultat!

Bilderna är inte så bra, de är tagna på mobilkameran men det är bättre än inget! Se och njut!!


Såhär såg hela min odling ut i början av sommaren! Lite av varje


Dill ( Den är nu redan avklippt och nedfryst)


Persilja (Avklippt och nedfryst)

Ärtor

Potatis och broccoli

Härliga örter

Idag så bestämde jag mig för att se om det blivit några potatis under de helt vissna plantorna och visst vavr där potatisar, härligt! Passade även på att skörda ärtorna då de såg vissna ut på bladen och för att nya redan är pågång.



 


Bakningen har blivit lidande till förmån för virkning

Min stora passion här i livet har varit att stå och slita i köket med både matlagning men främst bakning. Det är det nu med men nu har jag även fått en annan last och den heter VIRKNING!!

När jag hade min "OscarBullen i ugnen" började jag så smått att virka lite och sedan växte sig intresset starkare och större. Jag önskar att jag hade mer tid åt att stå i köket och få utlopp för min mer kreativa sida men jag hoppas att få möjlighet till det snart igen och att sonen min också tycker det är kul att få skapa goda grejer man kan äta! Nu förtiden skapas det enbart barnmat vilket inte är så kul att skriva om och inte att läsa om heller för den delen!

Här kommer litet smakprov av vad jag gör på mina lediga stunder!












Bra sida för dig som är allergisk!







Det finns en hemsida som heter medistore.se som b.la säljer hälsokost, naturläkemedel men också läkemedel för allergi.




Där kan du b.la köpa många produkter som dom säljer receptfritt på apoteket!

Det som är bra är att dom också har mycket inom träning!

Dom har många olika träningssaker såsom pilatesbollar, yogamattor, pulsklockor, stegräknare, balansbrädor och träningsband, allt man behöver för normal träning.

Så gå in på medistore.se och kika, jag garanterar att det är någonting ni vill ha :)




GRATIS grädde till jordgubbstårtan - passa på du med!

Nu har jag hittat min guldgruva på http://mobil.recept.nu/kupong. Där har jag kunnat ladda ner många gratiskuponger till bland annat Ekologisk keso, Kavil chili Aioli och nu det senaste Milda mat & visp. Milda mat & visp går att ladda ner hur många gånger som helst, perfekt nu när jag ska baka jordgubbstårta!!

Nu är årets jordgubbssaft klar (recept)

Nu är årets jordgubbssaft färdig, god blev den! Det är så härligt med lååång sommarkänsla, att den liksom kan infinna sig vid juletid när jag korkar upp en saftflaska från frysen, ruskigt gott!!

Jag har ju som sagt plockat 17 liter jordgubbar som jag fördelade såhär:

8liter blev till härlig rårörd saft
4liter skivade jag och la i 4 påsar att ha till tomtegröten vid jul
5liter styckfrös jag in hela, att ha till paj, göra smoothie på eller bara mixa till Oscis

Recept:
8l hela jordgubbar (mixa dem)
4msk citronsyra
4l vatten
Blanda och låt stå kallt i 24h

Passera genom en silduk.
Blanda i 4-6dl socker per liter avrunnen saft

Rör om tills sockret smällt, fyll i kalla flaskor.
Om ni vill frysa saften, tänk på att inte ta för mycket socker i och fyll INTE flaskorna ända upp då de saften växer i frysen.



Den tionde och sista flaskan har jag redan varit och nallat lite på.... därför kom den inte med på bilden!!


2år som gift firade jag i jordgubbslandet i Kylinge

Idag är ingen vanlig dag för idag för 2 år sedan sa jag "JA" till mannen i mitt liv Mr D. Jag är som sagt ingen romantiker på något sätt och drog därför ut för att plocka årets förbrukning av jordgubbar! 17liter blev det då jag inte hade något mer emballage att ta med mig. Jag och Lilian var i Kylinge och plockade, ett stort tack till Marie C för tipset!! Jordgubbarna var många, stora och mycket goda. Så nu ikväll har jag noppat, saftat och frusit in jordgubbar. Jordgubbar är det godaste som finns enligt mig.

Tyvärr tog jag inga bilder på de härliga gubbarna men jag lovar lite härliga bilder kommande vecka, då jag även ska blogga om mina odlingar.

Här är toalettinredningen!

























RSS 2.0