Jultryfflar a la Leila

Förberedelsetid: 20 min

Färdigt på: 4 tim 20 min

Ingredienser


Till 30 tryfflar:
250 g kvalitetschoklad 70%
1.5 dl vispgrädde
2  msk honung
1  msk smör
1  nypa flingsalt
några droppar pepparmynts olja
florsocker till rullning

Tips

Det går även att rulla tryfflarna med olika smaksatta sockersorter eller kakao. Jag brukar rulla i råsocker blandat med stött kardemumma, strösocker med rivet citronskal som stått framme och torkat, råsocker och kanelblandning eller apelsinsocker. Bara fantasin sätter gränser.


Gör så här

1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.

2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.

3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, mixa.

4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.

5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.

image289


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Intressant blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra blogginlägg och jag diggar vad jag ser :D.

2012-03-18 @ 20:28:13
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0