Vikten av bra råvaror

Visst kan man fuska och snåla in på mycket här i livet men något man inte kan fuska eller snåla på så är det med råvaror i matlagning och bakning. Bra råvaror- bra resultat, mindre bra råvaror-mindre bra resultat. Personligen brukar jag inte följa ett recept slaviskt eftersom råvarornas kvalité bestämmer mängden, man får helt enkelt prova sig fram och känna efter. Att måtta med dl-mått är helt värdelöst, införskaffa dig en våg och väg upp varan istället för att få det efterlängtade perfekta resultatet. Hur mycket är ett ägg? Ett ägg kan vara lite, stort eller någonstans mitt i. Kok- och-bakböcker får agera Bibel i mitt hem, vågen min vänsterhand och hushållsassistenten min högerhand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0