Kanelsnäckor (dinkelmjöl)

Ingredienser

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stötta kardemummakärnor
390 g vetemjöl (6,5 dl)
390 g dinkelmjöl (6.5 dl)

Fyllning:
(valfri)
50 g smör
1 dl socker
1 msk kanel

Pensling:
1 ägg
2 tsk vatten
1 nypa salt

Garnering:
(valfri)
Pärlsocker


Gör så här

Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Blanda degvätskan med jästen i en bunke.
Tillsätt socker, kardemumma, salt, och nästan allt mjölet.
Arbeta degen i maskin tills den är blank och smidig. (gör degtestet för att se om den är klar, se öl-limpan).
Låt degen jäsa i skålen i 40 min under duk.
Dela den i 2 bitar, och kavla ut en bit i taget.
Bred på fyllningen som man redan har förberett genom att röra samman dom ingredienserna.
Vik degen på mitten, och sporra 20 st lodrätta snitt.
Gör en knut av varje degremsa och stoppa in ändarna på degremsorna underbullen.
Om man vill stoppa dom i bullpapper, annars läggs dom på papper på en plåt.
Jäsa under duk i 40 min.


Här har jag nöjet att presentera en kraftigare och robustare kanelbulle som går i hälsans tecken. Den är god och tyngre i smaken än en vanlig kanelbulle.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0