Graham cracker cupcakes

Till 24 cupcakes;

  • 2 1/4 cups plus 2 tablespoons socker
  • 1 3/4 cups mjöl
  • 3/4 cup plus 1 tablespoon kakao
  • 1 1/2 teaspoons bakpulver
  • 1 1/2 teaspoons bikarbonat
  • 1 teaspoon salt
  • 2 large ägg
  • 1 cup mjölk
  • 1/2 cup vegetabilisk olja
  • 2 teaspoons ren vanilla extract
  • 1 cup kokande vatten
  • 1 1/2 cups Digestive kex (15st)
  • 1/3 cup osaltat smör
  • 150g hackad choklad (70%)

Dekorering;
3dl grädde
1l jordgubbar
citronmelisseblad


Gör såhär;

  1. Värm upp ugnen till 175*C. Placera ut 24st muffinsformar i 2st muffinsplåtar och ställ åt sidan.
  2. Blanda 2 cups plus 2 tablespoons socker, mjöl kakao, bakpulver, bikarbonat och salt tillsammans i en stor skål, blanda väl.
  3. Ta en stor skål, blanda ägg, olja och vanilj extratet. Tillsätt torringredienserna  och blanda med en elvisp i ca 2minuter. Tillsätt sedan det kokande vattnet och blanda på nytt, ställ sedan åt sidan. Lägg digestivekexen i en platpåse och krossa dem försiktigt med en kavel, lägg smulorna i en kastrull med 1/4 cup socker och det smälta smöret, blanda väl.
  4. Lägg 1 tablespoon digestivekexsmulor i botten på var och en av muffinsformarna. Ta hjälp av botten på ett glas och pressar samman digestivekexmixen i botten på varje muffinsform. 
  5. Lägg 2 teaspoons choklad i varje muffinsform och ställ muffinsplåtarna i ugnen i ca 5 min till det har bildat ett chokladkex i varje muffinsform. 
  6. Ta ut plåtarna och fyll formarna till 1/3. Strö över lite digestivesmulor och ställ in i ugnen och låt gå i ca 20 min.
  7.  Låt cupcakesen svalna och dekorerar sedan dem.


4



5



6



7



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0