Pistagevetekrans fylld med vaniljkräm

½ sats ekologisk vetedeg
 
Pistagefyllning:
100g pistagenötter
ca125g smör
½dl strösocker
½dl florsocker
3 droppar grön karamellfärg

Pistagefyllningen kom till i all hast och jag har därför höfftat lite i receptet men ni får känner och smaka er fram. Mixa pistagenötterna fint och rör ner i rumstempererat smör. Tillsätt sockret och till sist karamellfärgen. Arbeta blandningen smidig.

Vaniljkräm:
3dl vaniljkräm Jag fuskade här  och gjorde Ekströms vaniljkräm som man kokar upp, men blir godare om man gör egen.

På toppen:
1 ägg
½dl pärlsocker

image41

                    Pistageblandningen

image38


Kavla ut degen till en rektangel, bred på med pistageblandningen och rulla till en stor längd. Lägg den på plåten och forma till en krans,  klipp sedan snitt med 1cm mellanrum, klipp dock inte helt igenom. lägg en flik åt höger, en åt vänster och en rakt fram för att få en snygg outfit på kransen. (Man kan även fläta) Låt kransen jäsa 1h eller till dubbel storlek. Forma en strut av bakplåtspapper och häll i vaniljkrämen, klipp lagom stort hål i struten. Tryck sedan ner strutens spets i kransen med jämna mellanrum och fyll med vaniljkrämen. Jag spritsade även lite vaniljkräm ovanpå kransen men det gör du som du vill. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Värm ugnen till 225^C. Ställ in kransen i ugnen och vrid ner tempraturen till 200^C och grädda i ca 15min. Vetebrödet blev mycket saftigt och mycket gott.

image39


image40

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0