Chokladcupcakes med lemon curd fyllning och creamcheese frosting

Lemon Curd:

3st citroner
1½ dl strösocker
50 g smör
2½ msk majsstärkelse
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska äggulor

Använd en tjockbottnad kastrull och vispa kraftigt, annars bränns det lätt vid i bottnen.

1. Koka upp citronsaft från 6 av citronerna och rivet skal från 9 med strösocker och smör.

2. Sila vätskan och släng skalet.

3. Blanda ut majsstärkelsen med saften från de sista citronerna och rör ner detta i den varma vätskan.

4.Vispa samman ägg och gulor.

5. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar.

6. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna.



Ingredienser:

5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl olja
2,5 dl kokande vatten

Frostingen:
60 g margarin
160 g cream cheese
ca 8dl florsocker
1 tsk citronjuice

Gör så här:
Sikta florsockret och vispa ihop alla ingredienser i en skål. tillsätt karamellfärg, om du önskar.


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål. det är smidigast att sikta kakaon och mjölet, på så vis slipper man klumpar i smeten. tillsätt ägg, mjölk och olja. vispa på medelfart i 2 minuter. Rör sedan i det kokande vattnet. Häll smeten i formarna (jag anar att man nästan måste ha en cupcakeplåt till detta recept eftersom att smeten är ganska lös), ca 2/3 av formarna. grädda i ca 20 minuter, prova med en sticka för att vara säker om de är färdiga.

Gör hål i mitten på cupcaksen och fyll med en tsk lemon curd. Täck med frosting och strössel.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0