Ljuvliga vaniljknyten
Dessa härliga bullar sprider en oemotståndlig doft av vanilj och är som allra godast när de serveras nygräddade!!
Det här behövs till 40 st
Deg:
50 gr jäst
150g smör
5dl mjölk
1 ägg
½tsk salt
1dl vit sirap
15dl vetemjöl
Fyllning:
150gr smör
1½dl strösocker
1msk vaniljsocker med äkta vanilj
Pensling:
smält smör och socker
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Lös jästen i lite av degspadet. Tillsätt ägg, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen. Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel.
3. Bred på fyllningen och vik degen dubbel. Skär i 1½cm breda bitar och skär ett snitt nästan igenom i mitten.
4. Snurrar remsorna till knutar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda sedan i 8 minuter mitt i ugnen i 250 grader. Strax före servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.
2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen. Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel.
3. Bred på fyllningen och vik degen dubbel. Skär i 1½cm breda bitar och skär ett snitt nästan igenom i mitten.
4. Snurrar remsorna till knutar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda sedan i 8 minuter mitt i ugnen i 250 grader. Strax före servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.
Kommentarer
Trackback