Plommonkaka- Busenkel och god

Till smeten:
2 ägg
1 1/4dl socker
50gr smält smör
100gr mald sötmandel
1½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
ca 10 plommon (beroende på storlek)

Topping på kakan
1msk socker
1msk färskpressad citron


Vispa ihop ägg och socker tills smeten blir vit och pösig. Vänd därefter ner alla torrvarorna och avsluta med det smälta smöret. Häll upp smeten i en smord och bröad 22cm (diametern) tårtbottenbakform. Dela och kärna ur plommonen och placera sedan halvorna i ett snyggt mönster på kakan med skärsidan nedåt, lägg på dem, tryck ej ner dem. Pressa lite citron över hela kakan och strö på socker. Kakan gräddas i ca 35minuter i mitten av ugnen på 175 grader.

Värm kakan lite lätt och strö florsocker på toppen före servering. Servera gärna plommonkakan med en klick vaniljglass.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0