Tekakor med vetekli

100gr Margarin
5dl mjölk
50gr jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2dl vetekli
ca 1,2liter vetemjöl

Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken.
Låt vätskan bli fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke.
Lös upp den med lite av degspadet.
Häll i resten av vätskan samt salt, socker, vetekli och vetemjöl.
Arbeta degen väl. Låt den stå och jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Ta upp degen och formar till en lång orm.
Dela i ca 15 delar och lägg direkt på plåt. Grädda kakornamitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0